CBNora
2008.02.29
|
|
0 0
4289
|
Én ennyit nem szoktam egyszerre elvetni. Fokozatosan teszem be a magokat csírázni, ahogy egy edényből kifogynak a magok, teszem a következőt. Nem győznék egyszerre annyit ültetni, de földből tűzdelgetni is túl sok munkának tűnik egyszerre. Én azért is nem földbe vetek, hanem nedves papírba, mert így minden kis helyen elfér, a melegigényeseket mind be tudom tenni a fűtött dobozba, a hideghatást igénylő évelő magokat meg a hűtőbe, a többi kis helyen elfér a konyhaasztalon, és nincs tele a lakás ládákkal. Az a hátránya, hogy minden nap meg kell mindet nézni, és a megfelelő fejlettségűeket rögtön el kell ültetni. Viszont mindezt egy kis tálcán meg tudom csinálni a konyhaasztalon úgy, hogy az egész kosz a tálcán marad. Mindig vannak bekészítve földdel töltött pohárkák. Pl. ma reggel is gyorsan elültettem 3 paprikát munkába indulás előtt. És minden növény rögtön külön edénybe kerül, palántadőlés szinte soha nem fordul elő. Ahogy a magoncokat elültetem, rögtön tudom, miből hány palántám van. És annyit teszek be csírázni, amennyi előre láthatóan megfelelő körülmények között elhelyezhető lesz. Ami nem fér, az vár a sorára. |
Előzmény: taormina1 (4288)
|
|