taormina1 Creative Commons License 2008.02.26 0 0 4168
Azért nem volt semmi érzés a múltkoriban, febr. közepén mínusz három fokban azt mondja reggel a fiam, hogy ö olyan "Subwayes" szendvicset szeretne vinni az iskolába.
No és mi legyen benne? Hát sonka, sajt és -SALÁTA! Nosza kiügettem az üvegházba, fölszedtem néhány szál "Lollo biondát", akik remekül átteleltek, pedig néhányszor üvegesre voltak fagyva, és elkészült a Subway-szendvics; a tél közepén friss salátával.

Ma elvetettem a retket, (húsvéti rózsa, saját tavalyi fogás), salátát "Lollo rosso" és jégsaláta, fodros petrezselymet, répát (Zsebi féle csoda, és Nanti), és a borsót. Megint kiderült, milyen reménytelenül kevés helyem van: tavaly, amikor vetettem, arra jött egy öreg bácsi és azt mondta be kellett volna áztatni elötte a borsót. Nosza, az idén beáztattam: negyed kiló Rajnai törpét gondolkodás nélkül beöntöttem egy tál vízbe.
De sajnos a fele se fogyott el. Mit lehet ezzel tenni? Vissza lehet szárítani és jövöre fölhasználni? Meg lehet enni? Kell esetleg valakinek?

Mi az, amit már palántázni kell, nehogy megint mindennel elkéssek: paprika, paradicsom már kész, tervezek piros káposztat, karfiolt, pár szál zellert karalábét és padlizsánt. mit felejtettem ki?