Vannak jól bevált nevek is mint az M.H.SZ. Magyar Hammond Szövetség, de viccet félretéve, lenne olyan kollega akinek lenne annyi ideje , és akarása, és tudása, hogy a webmesteri teendöket ellása? Mert akkor hajrá és már részemről küldeném is neki
az anyagokat, szerintem más is , és ő majd kimazsolázza.
Orszánczky koncerttel kapcsolatban /A38/ Matyoo müvész úr mellett a két fuvos
nagyon tetszett, tiszta ős Interbrassos hangulatot csináltak. A 70 es években
ugyanis a "hajon" a Syrius mellett vagy a Mini, vagy az Interbrass/ konzervatoriumba járó fuvos zenészek, melynek tagjai gyakran cserélödtek/ volt az elözenekar. Nem is tudtuk akkor ki az a Frank Zappa, a Jetro thull, ezek a "srácok" akik ezeket a nótákat játszották bemutatták, igazi "népmüvelök" voltak.
Érdekes volt a letisztusztult " lenyugodott" Orszánczky, nekem picit fura volt de egy 20 éves ember vitalitása nem azonos egy 60 évesével.
Más, érdekes volt az ugynevezett piccolo bass gitár is mely egy oktávval feljebb van
hangolva É.A.D.G. hurok helyett A.D.G.C. hurok vannak , menzurája valamivel rövidebb és akkord ,és majdhogy nem "szológitározni" lehet vele.
Orszánczky mesterévé vált ennek a hangszernek, zenéjében továbbra is bennünk él szerintem ...