"A közösség változott, de nem "biokémiai", hanem szociálpszichológiai és szervezet-szociológiai okokból. ;) A hátrányára."
Azért tedd hozzá, hogy szerinted a hátrányára. :-) Valószínűleg ez a változás többeknek előnyös színben tűnik fel. :-)
"Ha mindenáron mérleget akarunk vonni, akkor pozitív az egyenleg! ;)"
Amennyiben az érzelmeket belevonod, úgy valószínűleg, ezt nem tudom (és nem is akarom) megítélni. :-)
"egy házasságba "belevágni" sem egyenlő az öngyilkossággal"
Miért is lenne az? A válás a macerás és drága. :-)
"A volt m.helyi környezetemre azért haragszom, mert ők elzártak és megfosztottak engem attól a lehetőségtől, hogy a társamat megtaláljam és családom lehessen."
Nem hiszem, hogy ezt a volt munkahelyi közösségedre kellene "kenned"... (Bár a konkrét helyzetet nem ismerem, de tapasztalatom szerint egy "erős jellemű" embert nem a munkahelyi közössége mozgat...)
"Beletrafáltál: azt viselem a legrosszabbul, ha távolságot akarnak tartani tőlem. Nem vagyok én szarból, hogy kerülgessenek! :P Ennél már a felvállalt konfliktus, harc is jobb."
S mi lenne az a konfliktus, amit fel kellett volna vállalniuk/vállalnotok? Kb annyit "éreztek", amit én is mondtam Gézoonak: nem egy síkon mozgunk. Nem ugyanaz volt a célotok, az érdeklődési körötök, stb. Együtt kellett dolgoznotok, különösebb konfliktushelyzet nem alakult ki, így maradt az "elkerülés", amit valószínűleg nem szándékosan hoztak létre, hanem egy spontán, mindkét részről (részedről is) létrejövő "elkerülő taktika" hozott létre. Természetesen ez a feltételezés nem állja meg a helyét, ha te ugyanolyan lelkesen vettél részt a "céges" bulikban, közös összejöveteleken s ugyanúgy őszintén tudtál örülni a kollegina új plazmatévéjének, mintha gyereket szült volna...