Maczy, gratulálok az első lépésekhez! Úgy elképzelem magam előtt amint megáll, lecsüccs, pucsít, és ujra felemelkedik... :-)))
Poussi nagyon szép a fiad, de valahogy megváltozott, olyan nagyfiús lett nem? Már úgy benne van, hogy milyenféle lesz kamaszkorában... eltünt róla a kisbabás hímpor.
Most kicsit ömlengek, mert olyan aranyos ez az Iván gyerek. Ujabban a beszéde szárnyalni kezdett, mert annyit fecseg, hogy az csak na. (Igaz, nem minidg értek mindent, de mikor kiderül, hogymit akart mondani, akkor rájövök, hogy nagyon is választékosan akarja magát kifejezni.)
Először is, imádja a természetet megfigyelni. Ujabban azt csinálom, hogy az ovi után egy jó órát sétálunk a környéken, mindig ő mondja meg merre menjünk, és az ő tempójában (csigalassan) megyünk, mert állandóan megáll, leguggol, megfigyel valamit stb, közben kommentálja. Szól nekem, hogy nézd mama, milyen sötétek arra a felhők, eső lesz. Meg: hallod mama, ez a nyitnikék madár.. meg minden termést el kell neki mondani, és állandóan csigaházakat, bogyókat, jánoskenyért, tobozt gyüjtünk. Meg számolja, hogy hány magas fenyőt látott, ilyesmi. A nap fénypontja minid az, hogy vajon látjuk e a nagy papagájt vagy nem. Nem vicc: még augusztusban megszökött az egyik házból egy Sándor papagáj, aki azóta is a környéket kőröz, nem tudom hogyan telelt át, mit evett stb, de szemmel láthatóan semmi baja, csak az embereket rémiszgeti, mert váratlanul elriokácsolja magát mondjuk a fejed felett a villanypóznán, te meg azt se tudo, hogy hová szarjál ijedtedben.
Másodszor is imádja a könyveket, a meséket, akár könyvből akár élőszóval, és azt is imádja ha énekelek neki. Tán mondtam már, hogy az altató énekekbe beleszőttem pár mozgalmi dalt, nevezetesen a bunkócskát meg az amúri partizánokat, ugyanis ha lassan énekli az ember, akkor nagyon jól el lehet aludni rajta, és azt figyeltem meg, hogy ezeken nagyon el tud andalodni. Hát bejött: már kérni szokta, hogy énekeljem el neki a segíccsmost dalt... néha ő is énekli: hej te bunkóka te drága segíccsmost... tegnap a guantanamerót kezdem el dúdolni, és nagyon tetszett neki, na ma kikerestem a szövegt a gugliból!!! Szegény gyerek tiszta partizán lesz mire felnő... :-)))
Ma egyébként egész nap kirándulni voltak a lányommal, megnéztek valami várat ahol VOLTAK LOVAGOK (lovagi öltözet) - hát extázisba jött tőle teljesen. Most kezd úgy igazán érdeklődni, nagyon élvezem vele az együttlétet, anniyra régen vártam ezt az időszakot! :-)))