Törölt nick Creative Commons License 2008.02.24 0 0 3509
hehe na jo, szoval en ajanlottam ezt az oldalt neked, csak itt mas a nevem. Es akkor valaszolok is a kerdesekre itt (mar amelyikre tudok)... :D

2.) Ezt cege valogatja, de szerintem el lehet intezni. Attol fuggetlenul a portugal nyelv tanulasa ingyenes, az allamon keresztul. Akinek megvan a megfelelo papirja (a SEF (Kulugymin.) megadja a tartozkodasi engedelyt) az mehet ingyen nyelvtanfolyamra barhova. Ha majd jottok, megbeszelunk egy szemelyes talalkozot es mindenben segitek amiben tudok. En is mikor kijottem gondolkodtam mindenfelen es nekem is volt egy magyar segitsegem ami sokat szamit. :-)

3.) Majd adok cimeket ha realizalodik a dolog. :-)

4.) A mi koltsegeink (11 euro) azok nagyon alacsonyak mert tudatosan elunk ilyen eletet. Azaz nem vagyunk atlagos felhasznalok, sporolunk minden kozuzemi dologgal es mivel nem vagyunk itthon a nap jo reszeben, nem is nehez. De ez nem atlagar, egy normalis haztartas biztos hogy meguti az otthoni arakat, sajnos, vagy meg tobbet.

5.) Egeszsegugy: rosszabb, mint Magyarorszagon. Ha orvoshoz szeretnel menni, akkor honapokat kell varnod a szakemberre (ha nincs az "emelt szintu tb" ami nem emelt szintu hanem valoszinuleg nem allami tb), ha surgos akkor is napokat, heteket.
Amugy a rendszer... ugyanaz mint ami Mo-n lesz. Van az allam bacsis biztosito, annak tejelunk 11%-at a fizetesunknek, emelett fizethetunk a magannak, es aki betegeskedik annak megeri fizetni havi 20-50 eurot mert a Seg.Soc. (allami) egy remalom.
Előzmény: Magdi0106 (3507)