Hát Tube mester, nem gondoltam volna hogy ennyire félreértész. :)
Egy szóval sem gondoltam hogy a webszerkesztés feladata rád irányulna. Az arculatot megtervezném én is vagy hasonlóan érdeklődő kollégák is akár. Az eddigi fórumos hozzászólásokat is napi fél óra ráfordítással egy hét alatt ki lehetne gyűjteni, persze csak az érdemlegeseket. A limonádé szövegek nem érdekesek, de a technikai, történeti dolgok igen. Azért is említettem hogy egy ilyen 6 éves fórum anyagban kiszűrni megkeresni összeilleszteni a mozaikokat nem embernek való és ezt nem a lustasággal magyarázom! Azt a bizonyos szörmentén dolgot senki sem gondolhatja komolyan! Persze aki hosszú évek fáradozásaival jutott a tudás birtokába attól ez elfogadható, de az ilyenek meg féltve őrzik titkaikat vagy pénzért árulják, lásd hitspace tanfolyamok. :) Te és az itteni fórumosok pedig nem anyagias emberek, pont az önzetlenség miatt is él ez a fórum.
De ne hogy úgy hidd hogy rád akarom erőltetni az ötletem, csak abból indultam ki hogy legtöbbet te vagy jelen itt közülünk, te írsz mindig a részletek finomságairól és szakértelmeddel is te vagy talán a legmérvadóbb. Csak javaslatként gondoltam, de meg pár gondolatot engedj meg még légyszives.
Azt nem értem hogy miért kivitelezhetetlen egy ilyen dolog és azt sem hogy miért kéne ehhez minden fórumtag résztvétele??? Pont az a lényeg hogy ami idő alatt ide beír vki vmit, utánna csak 2 kattintás hogy egy másik, hangsúlyozom RENDSZEREZETTEBB! oldalon megjelenjen értékes munkája, ötlete, véleménye, beszámolója stb. De mindez nem fórum jelleggel, hanem ahogy az előttem szóló kolléga is megjegyezte, inkább egy jól szervezett lexikon formájában, vagy egy "képeskönyv" mintájára. Ha a technikai részét nem látod, az egyszerű, mert a webfelületet úgy ki lehet alakítani hogy utánna csak egy egyszerű txt fájl ftp oldalra való feltöltésével bővüljön a tartalom. Pl. hasonlóan ahogy ide a fórumra bekerül egy comment, csak picit másképp de semmiképp sem bonyolultan.
Azért érvelek ennyit mellette, hogy összeszedettebb formában lehessen egybefüggően olvasni mint a zavarosban halászgatni információk után. Biztos vagyok benne hogy nem sokan harapnak az "olvass vissza 2 évet" válaszokra, inkább odébbállnak!
De a leglényegesebb, hogy ez a hangszer-csoda megérdemel egy saját itthoni oldalt méltó kivitelben hozzá, mint egy ugyan hasznos de kusza, átláthatatlan és unalmasan uniformizált indexes fórumot!!!
No nem győzködök tovább senkit, szerintem ezek alapján megér egy átgondolást a dolog, a döntés joga Tube mesteré elsősorban!
(azért buzdítani lehet, vagy akár átvállalni is)
Köszönettel,
- djuice