Tube mester és fórumtagok!
Egyetértek abban hogy a Hammondban van maga a múzeum, DE! Egy ilyen kaliberű szakértelem mint a tiéd és a Harangozó Mihály mesteré az orgona tuningolásban már elegendő indok hogy egy saját website is reklámozza. Ez nem azt jelenti, hogy át kell nyergelni máshová a fórumról, a beszélgetések színtere nem kell hogy változzon.
Ötletem azért is hangsúlyoznám neked és minden fórumlakónak hogy buzdítson téged ebben, mert vannak momentumok ami nem árt ha állandó jelleggel szem előtt van. Itt a fórumon meg keresni, kutatni kell ha valaki vmire rá akar találni visszamenőleg. Bevallom én más fórumokon is azokat nem csípem akik odalökik egy értelmes kérdésre, hogy "vazze, ott a google, meg a CTRL+F", meg az "olvass vissza" c. fejezetek... Egyrészt akkora információzuhatagban élünk hogy ha akarná se tudná ember fia végigolvasni a sok hozzászólást, pláne ha vkinek még normális net kapcsolata sincs! Máshol már főbűnnek számít és fórumból való kizárást eredményez ha vki már egy feltett kérdést kérdez meg újra.
Senki nem kötelezhető, főleg pl a mobiltelefóniás agyament oldalakon hogy más marhaságát rágja az ember végig, szerintem egyszerűbb egy rövid válaszban elintézni, mint cseszegetni azt aki nem 24 órát ül a gép előtt.
Na ezt csak a megerősítés gyanánt gondoltam hogy leírjam, sokszor a pár szavas hozzászólások mögé nem is lát rendesen az olvasó, a pongyola magyarázatok miatt.
Ezért én mindenképp szorgalmaznám hogy legyen egy olyan külön oldal a Hammond orgonának, ahol alapvető információk vannak fenn, akár műszaki, történeti, zenei-előadói vonatkozásban, ahová elég klikkelni és látja az ember egybefüggően a részleteket, nem mint itt a fórum korlátjaiban botladozva keresgélni, kérdezgetni, feleslegesen.
Emlékszem persze hogy a régebben létrehozott ilyen jellegű weboldalam pont ezt célozná, de sajnos nekem se időm, se nagysebességű kapcsolatom nincs hogy ezzel érdemben tudjak foglalkozni. Azért is gondoltam rád Zsolti, hogy te mindíg a tűz közelében ülsz minden értelemben és a feltételek is adottak nálad.
Másrészt szerintem ez a hangszerlegenda meg is érdemelne annyit hogy saját fejezet nyíljon neki a magyar weben, mint ahogy erre külföldön is van példa amolyan "hangszer múzeum" vagy FUN jelleggel.
Természetesen egy link utalhatna az indexes oldalra hogy itt élő fórum van, és az új oldal lehetne statikusabb, de rendszerezettebb képet mutató.
Aztán az itt felemlegetett ötletek, képek, vélemények stb. ami nem tere-fere jellegű, szépen át ollózhatók oda, hogy körítése legyen a dolognak. hangsúlyozom, itt nem a fórum anyagának teljes copy-paste műveletére gondolok, hanem az olyan általad is képpel illusztrált, szerelési, technikai megvalósítások ami másnak is élményt jelent megismerni, de a fórum tengerében szintén elveszik.
Vagy pl. egy olyan eshetőség hogy elszáll az index.hu szervere egyszer, vagy bármilyen okból törlésre kerül a fórum... Nem akarok rémképeket kelteni, de ilyenre már láttam példát és a felhalmozott információ szempillantás alatt veszik kárba!
A dolog érdekében én felajánlom, hogy web-szerkesztés tekintetében segítek, vagy akár meg is tervezem, csinálom a siteot vagy átengedem neked a Hammond-club oldalam tulajdonát, a szöveget, képeket meg már neked gyerekjáték otthon feltölteni ftp-re.
Arra kérlek tehát, hogy gondold át az ötletem és másokat is, akik egyetértenek velem buzdítok arra, hogy mint akár egy exclusive internetes újság, legyen saját arca itthon a Hammondnak és ne csak egy ömlesztett fórum amin szerintem túlmutat az a név: HAMMOND!
Köszönöm, és várom a visszajelzéseket!
- djuice
(ps: természetesen az oldal ugyanúgy hívatkozhatna a YouTube oldalára, videókat, multimédia tartalmakat illetőleg!)