Mi már többször voltunk Costa hajóúton,ha van konkrét kérdésed,szívesen válaszolok.
Máltán is már kétszer kikötöttünk,az egyik legszebb látvány lesz az egész úton ,amikor oda megérkezel,majd meglátod! (sztem hajóról a legszebb amúgy is)Egyszer befizettünk egy Medina-Mosta túrára,de nem érte meg igazán,mert sok időt elvesz a vásárolgatós része a programnak ,amikor elvisznek az ezüstművesekhez,de a Mostai dóm és maga Medina tényleg szép.Másodszor már saját programot csináltunk,egy taxival körbevitettük magunkat azokra a helyekre,ahol még nem voltunk (Kék barlang, Marsaxlokk festői halászfalu stb) és sétáltunk is egyet Vallettában,szerintem jobb saját szervezésben intézni,mert nem nagy sziget,ha egy napod lesz,bőven bejárható,de ha fél,akkor meg inkább sétálgassatok csak Vallettában.
Nápolyból mi Sorrentói kiránduláson voltunk,(mert maga Nápoly nekem nem tetszik) ami szép volt, Tuniszban meg a Sidi bou Said -i kirándulás a legjobb választás,és a souk (piac) is érdekes,ha bírod a rámenős árusokat :o)
Savonában minden flottul megy, a kocsidat leadod,a bőröndöt felviszik a hajóra,érdemes már dél körül odaérni (mi Veronában ,Vicenzában szoktunk aludni egyet,és korán odaérni)még talán nincs tömeg (mert az olaszok aztán nyomulnak :o) és akkor nyugisan bámészkodhatsz a hajón az indulásig.
Nagy élmény lesz,mi beleszerettünk a tengerhajózásba,és "függők" lettünk.!! :o) Most már a pronto árakkal elérhető mindenkinek és szerintem utolérhetetlen élmény!! Én amúgy jobb szeretem a nagyobb és újabb hajókat,(nem mozog annyira és kényelmesebbek a nagy terek) de a Romantika is biztos jó lesz.
Mi júniusban most a norvég fjordok közé hajózunk,de a Földközi tengeren is már voltunk többször,úgyhogy kérdezz nyugodtan!