Hello Buksó!
Először is engedd meg, hogy gratuláljak, fantasztikus utat választottatok! (Főleg, mert Máltán is kiköt a hajó :D:D )
Felteszem, nem ismeretlen számodra a Costa Cruisesnak a weboldala, bízom benne.
Ha mégsem, így lenne: http://www.costacruise.com
Máltáról ha szeretnél fényképeket nézegetni:
http://www.maltavista.net ill. ezen az oldalon van webcamera is. Ezen a honlapon sok a régi fénykép.
Webcam még a következő linknél: http://www.visitmalta.com/webcam
ill. még tudnám javasolni, hogy a csatlakozó topikokban kérdezgess, hogy tudd melyik túrára érdemes befizetni az adott célállomásnál, pl.: Kedvencem Málta topik.
La Valletta: 4 órán keresztül gyalogoltok a fővárosban, - és ha jól emlékszem, a kikötőből is gyalogszerrel jöttek fel és persze vissza is - ahogy az angol leírást olvasom: Felső Barakka Kertek, St. John Co-Cathedral - magyarul St. John társ katedrális - a Caravaggio festményekkel együtt, van még vmi írva a Grand Masters Palace ről - vagyis Nagymesteri Palota - abban nem vagyok biztos, hogy oda be lehet-e menni.
Mdina & Mosta: Ugye ennek az időtartama is négy óra, de tutira légkondícionált autóbuszos kirándulás lesz, persze kiszálltok itt-ott.
A mostai dom nagyon szép, a hatalmas kupolájáról világhírű. Vmelyik háborúban bomba találatot kapott, de a bomba nem robbant fel. Innen az út Mdina(-Rabat) -ba vezet. Annak idején nem Valletta volt a főváros, hanem Mdina, vár(os)fallal körülvett, a sziget egyik legmagasabb pontján elterülő város. Szép időben fantasztikus látványban részesül az idelátogató, ha kimegy a várfalra a szeme elé tárul Málta.
Ezt követően Ta Q'ali -ba a, kézművesfaluba visznek benneteket. Hm. "... Finally, you will head to Ta Qali village where you will have the possibility to visit a few handicraft factories and take home a nice local souvenir." Ez a promószöveg fantasztikus. De hogy mi is van itt: üvegfújok (meg lehet nézni, hogy készítik az üveg dísztárgyakat), aranyműves, ezüstműves, ásványos, kerámiás. Ha nem sajnálod a költőpénzt vásárolj bátran. [Megjegyzendő, hogy itt található a Nemzeti Stadion és a Repüléstörténeti Múzeum is.]
Horse Riding: 4 órás ez is...
A Golden Bay hez elvisznek benneteket és ott lehet lovagolni. - Hm. A Golden Bay szikláin nyugszik a Radisson Sas Békeszálló máltai példánya. Az öböl nagyon szép (nekem tetszik).
MALTA'S MEGALITHIC TEMPLES:
Hagar Qim ben vannak ilyen templom romok, sose voltam még ott, állítólag szép. és i.e. 2500 -3000 -re tehető a megszületésük. sok nagy kő..., amúgy a maltavista-n van róla egy-két kép. Utána Ghar Dalam (Dalam barlang), még itt sem voltam, de szeretem a barlangokat, majd legközelebb megnézem. Ahogy a térképet néztem A Freeport terminált is láthatjátok majd, ahova a konténerszállító hajók jönnek többek között. Majd Marsaxlokk. Tipikus máltai halászfalu, luzzu-k ringatóznak a vízen, csend nyugalom, rendszeresen halpiac is van. Minden katalógusban a marsaxlokki fotót rakják be. Mind1.
OFF ROAD ADVENTURE
Ez pontosan azt tudja, ami a nevében benne van. Jeep-el átvágtattok a szigeten itt-ott megálltok.
Ált. aki Máltára megy nyaralni, mindig azt tanácsoljuk, hogy ne fizessen be szervezett kirándulásra. Kíváló a buszközlekedés, mindenhova mennék buszok, persze nem olyan sűrűn, mint a "piros hetes" és a saját tempódban tudsz nézelődni. De itt most sztem nincs erre lehetőség. Talán csak a főváros az, amit önállóan meg tudtok nézni.
Mivel még sosem vettem részt ilyen túrán nem tudom milyen lehet, de nincs sok választásotok. :D
Üdv: Cas/