Luxemburgi Zsigmond Creative Commons License 2008.02.22 0 0 8423

Tegyük fel, hogy van két vektor: d1, d2; amelyre teljesül:

u(r) – u(r0) = d1 (r-r0) + ε1 (r)(r-r0)

u(r) – u(r0) = d2(r-r0) + ε2 (r)(r-r0).

Ebből:

(d1-d2)(r-r0) = [ε2 (r)- ε1 (r)](r-r0)

Legyen e tetszőleges egységvektor. Legyen r olyan E-ből, hogy (r-r0)↑↑e . Így:

(d1-d2)e = [ε2 (r)- ε1 (r)]

Ha rr0 , akkor:

(d1-d2)e = (0-0)e , emiatt (d1-d2) ┴ e , azaz (d1-d2) minden irányra merőleges.

Tehát d1-d2 = 0 , azaz d1 = d2 .

 

(szeretjük a vektorfüggvényeket! :D:D:D)