most két funkciója van:
1) bombázás: [célkereszt] ilyenkor a város védelmét csökkenti körönként - előléptetéstől függően - 4-8%kal a katapult, és 8-16%kal a trebuchet.
2) egységet támad a "hagyományos módon": ilyenkor, bár általában egy egység ellen nem sok esélye van, viszont vissza tud vonulni a csatából (asszem:p) és több egységet sebez.
én általában először jól lecsökkentem a városvédelmet, aztán 1-2 katat beáldozok h legyengítse az egységeket és roham! ez akkor is jó, ha erős védelmi egységei vannak, vagy ha picit fejlettebbek az egységek mint a tiedid (mert úgye igy kisebb ÉPvel már gyengülnek)
megjegyeztem még valamit: azt irtad h dombról is 25% győzelmi esélyed volt. attól h dombon állsz, attól csak a VÉDELMI esélyeid javulnak ha támadnak (dombon +50%, erdő: 25%), a támadási nem. az ellenfél helyzetét kell nézni: ha pl folyón kelsz át támafás közben, v partaszállásból támadsz, -50% esélyed van.
télleg csinálj sok workert. én általában 1 worker/város + néhány útépítő.
ha vkivel rosszba vagy, v vkinek szeretnéd tudni a tekkjét,akkor nyomd rá az EPket.
és nézd meg milyen csodákat építesz, mert pl a hanging gardens tök felesleges sztem, mig a piramisok elengedhetetlen (át tudsz váltani represetationra, ami +3 mosolygós fej).
sok sikert! ;)