Zod Creative Commons License 2008.02.21 0 0 5079
Németország, Frederick - Prince

Egész jól indult, pár kezdő csodát sikerült megépítenem. A terjeszkedéssel nem volt gond, kivéve az utolsó 3 városnál, ahol ideiglenesen hadat kellett üzennem a szomszédos franciáknak, mert hamarabb ért oda a settlers-ük. Vallásügyileg eleinte zsidó voltam, de aztán rájöttem, hogy ezen a földrészen ebből komoly konfliktuaim lesznek, így áttértem a Hindura (4-en voltunk egy kontinensen). A 17. századra a franciákkal nagyon megromlott a viszonyunk, meg is támadott, pedig pontszában jóval alattam volt. Bevette a Dortmundot, aztán kicsit később egy másik városomat is... Gyűjtöttem hadat, megpróbáltam Dortumdot visszafoglalni, de nem sikerült. Újabb hadat nem volt kedvem építeni, mert nagyon lemaradtam volna és nem tudtam volna győzni szerintem. 2 városról meg nem mondok le, szóval föladtam a játékot. Tanulság a szokásos... Addig jó vagyok, amig nem kell harcolni. A maceman/pikeman/musketman/longbowman/knight/catapult stb. korban ti hogyan foglaltok vissza egy várost? Dombról lefele támadva is ~25% győzelmi esélyekkel támadtam. Esetleg catapultokat vegyek sokat? 4-5 darabot vettem, bombaztam a várost, de nem sok foganatja volt. Van valami egységkímélő taktika?
Továbbá érdekelne, hogy mitől tudom, hogy két nép mit fejleszt éppen? (A képen látható jobb oldalt alul.) Egy darab kémet vettem összesen, az is a fővásosomban dekkol, nem mentem vele sehova.