Nem, én legfeljebb afféle hobbiparaszt leszek. És olyan büszke leszek az első saját termésből készült zöldséglevesemre, hogy még!
Kat. holdakban nem gondolkodom, de ne aggódj, jó magas aranykorona értéke lesz annak a földnek, ahol nekem kertem lesz. Szeretem a jó fekete földnek azt a finom, zsíros fogását, tudod?
Főképpen nem képzelem, hogy bármivel is több vagy jobb lennék attól, hogy letagadom vagy lenézem paraszti őseimet.
Ha a cikkszerző sziciológusnak ez a mániája, tőlem teheti. Pedig a sokadik generációs értelmiségieknek is parasztok voltak az ősei, legfeljebb pár (2-5-15-55?) generációval régebben.
Ha tehát a szociológus úr nem képes tisztelni a saját őseit se, az az ő baja. Ha meg egy olyan marhát képesek vagyunk közpénzből fizetni és magas egyetemi stallumban tartani, aki még arra se képes, hogy PC módon fogalmazzon, az a mi bajunk. Különös tekintettel arra a tényre, hogy ma a magyar lakosság mintegy 5%-a él földművelésből. Mármost ezt a társadalmat paraszti társadalomnak nevezni vaskos félreértelmezése a statisztikának. Ami egy szociológusnál - izé... - csak tán nem a szakmai nudliság bizonyítéka?
Ettől még írhatott volna zsellérmentalitást, SI faktort, amit akar. A cikk maga jó, megállapításaival zömmel egyetértek.
De ettől még a szerző hülye. Mert támadási felületet ad egy olyan ponton, ahol védhetetlen. És ezzel lejáratja magát is, az álláspontját is.
Mondhat valaki akármekkora igazságot, ha közben parasztozik, zsidózik, cigányozik, niggerezik, marslakózik, akkor azzal annullálja az érvelésében meglevő igazságelemek relevanciáját is. Szerintem.
Csót:
b