Azta, micsoda egy szem :D.
Én csináltam igen, a régit is ami leselejteztem, és ezt is. 100×50-es a háttér része, de csak 100×40 magasra csináltam így fent is mászkálhatnak, és a tücskökkel is kevesebb a bajom :). A módszer alapvetően nemozolitól származik, 100×50×5ös nikecel lap, a mászóutak, teraszok pedig ugyancsak hungarocel, ragasztva a főfalra. Aztán az egész megfújkáva hőlégfúvóval hogy domborkás legyen, és tapadjon rá a gipsz. Kézzel egy vékony réteget kentem fel gipszből, volt ahova vastagabban a mászóka és a minta miatt. Aztán az egész lefestve hobbiboltból szerzett természetes festékkel és kész :). Az üvegre megintcsak ragasztóval (szilikon) 4 helyen fölcuppantottam, a réseket végighúztam gipsszel, kis száradás, festés, kis száradás és mehettek is vissza. kb 2 nap alatt kész van, az is csak a száradások miatt ennyi.
Elég strapabíró szerintem, és hamar felismerték a gekik a háttérben rejlő lehetőségeket :).
A világítással szerencsém volt, mert a felső szellőző középen van, és a rácsokara feltudtam erősíteni az izzófoglalatokat (egy infra + 1 egyelőre üres), valamint kioperáltam egy kislámpából a hajlítható nyakát (gégét), így a spotlámpát úgytudtam feltenni, hogy odavilágít ahova akarom. UV pedig egy 60 cm-es Reptli 2.0, az pedig erős kétoldalú ragasztóval nyomattam fel a tetőre. Van még egy éjjeli moon-light is, de attól 24 fok lett bent, azt meg soknak tartottam éjjelre, így azt kiszedtem.
Hát ennyi, szívesen teszek fel képeket ha szeretnéd :).