Monca Creative Commons License 2008.02.20 0 0 4349

Hát ha valamire, akkor arre jó a szülők összehozása a w-ban, hogy itt eléggé működik az egymás gyerekének hozása-vivése... egyszerűen mert van olyan fokú az ismeretség, hogy gyakorlatilag ha megszorulok szinte bármelyik szülőt megkérhetném, alaklomadtán simán bevállalná, sőt olyan is van , aki rendszeresen bevállalná...már kaptam ilyen felajánlást...ahogy egyébként én is megteszem, ami tőlem telik..

Az, hogy rendszer összeomlik, egy valós elméleti probléma :-)), valóban meftörténhet, hogy működésképtelenné válik, adósságot halmoz fel, nem lesz megfelelő aktivitás stb....de szerintem ezen a hídon akkor kell átmenni, amikor odaérünk. Ha odaérünk..mert eddig még nem tudok róla, hogy iylen okokból megszűnt volna valamelyik intézmény, mert többségében valamilyen szintű aktivitást mindenki bevállal aki ide jön. Én ezért mondtam, hogy aki eleve nem tervez ilyen magatartást -tökmindegy, hogy nem akar, vagy nem tud..- az ne ide jöjjön, mert minimum hülyén fogja érezni magát. És igen, mérlegelni kell, hogy mi fér bele , mert lehet olyan munka, vagy élethelyzet, hogy nem fér bele...ma azért még mindig a lét határozza meg a tudatot....Nekem a nagy azért lehetett w-ovis, ami itt félnapos, mert eddig otthon voltam a kicsivel, és a kicsi azért nem lett w-ovis, mert további 3 évig ezt már nem akarom, meg nem is tudom megoldani... Nekem ez nem tűnik vállalhatatlan dolognak, hogy igen, ide olyan gyerekek jönnek, akinek a szülei ilyen-vagy-olyan okból nem a napi 8-10-12 órás munkakörben termelik a GDP (illetve egyik szülő általában igen, pl nálunk az apa, de valakinek meg otthon kell tartania a frontot, ez tény). Egyébként errefelé nem a körömreszelgetős kertvárosi úriasszonyok (bár nem tudom máshol van-e ilyen kategória vagy ez csak egy elméleti konstruktum) dominálnak, hanem a sokgyerekes főállású anyák, a tanárok, az otthon dolgozók (vállalkozó, vállalkozás-segítő, gazdálkodó), gyesen lévő, hivatásos nevelőszülő stb és elég sok nagyszülő is jár hazahordani a gyerekeket.