Nekem címezted, bár nem emlékszem, hogy mikor mostam össze a hitet a keresztény egyház jelenlegi állapotaival. Pedig rajtunk, hívőkön múlik elsősorban, milyenné teszük a közösségünket. Azt írtam, úgy kell éljünk, hogy ne káromoltassék miattunk Jézus.
A Biblia és azon keresztül Isten megismerésének lehetősége miért lenne egyelő bármilyen kötelező törvénnyel? A bűn akkor is bűn, ha nem látjuk bűnnek, és akkor is az, ha tudunk róla és elfogadjuk.
Ez a tökéletessé válás dolog nekem továbbra is távoli és kevéssé érdekes, hiszen nem bajlódok a keleti misztika megismerésével a szimpla kíváncsiságom kielégítésén túl. Amit korábban írtál erről, az teljesen szemben van a Biblia tanításával. Hol olvastál Jézusról ilyet: egyre jobban olyanná válsz, aki mindent képes rezzenéstelenül és reakció nélkül elfogadni, érzékelni és megérteni (tőled idéztem). Jézus, aki részvétlenül szemlélődne? Akkor nem ő siaratta meg Lázárt? Jézus mindig részese a körülötte zajló eseményeknek, nem külső szemlélődő. És igen, megbotránkoztatunk némelyeket, nem lehet mindenkinek tetszeni, ez nem lehet cél, hiszen Istenre kell figyeljünk, nem a többiek véleményére.
Nagy igazság, hogy istenkáromlást követek el, ha a saját gondolataimat Jézus névében szeretném bárkire rásózni. Ezért kell olvasni a Bibliát, ne rám hallgassatok, hanem Istenre! :))