pias
2008.02.19
|
|
0 0
34
|
Az a Fránya Vasmű! Ahová manapság a vasutbarátoknak nem egyszerü bejutni. Ez a kép még 1994-ben készült ha jól emlékszem. Akkor kirendelésben dolgoztam Dujv-ban mozd vez-ként. A betonelemgyár kiszolgálása közben sikerült ezt a fotót megejtenem. Tavaly előtt egy Angol vasutbarát társasággal sikerült bejutnom fényképezni. Sajnos csak a fütőház környékére jutottunk el. Készitettem fotókat, de valami probléma lett a szgéppel, s nem tudom megnyitni a mappát, ahol azok a fotók vannak. Majd azokbol is rakok fel képeket, ha sikerül. Kérdésem is volna felétek:: Mint tudjátok valószinüleg Dujv-ban keskenynyömközü vasutak is voltak, s van. Mikor a város épült a területe be volt hálózva kisvasuttal. Majd az uttörővasut.Manapság tudtommal csak a betonelemgyárban van már keskenyvasut. Ha valamelyikőtök tudna segiteni régi kisvasuti fotókkal irásos anyagokkal// ezek esetleges fellelési helyéről//, szivesen fogadnám. pias61@freemail.hu. köszönet előre is. Meghát a mai vasut előtt más nyomvonalon ment a vasut Pusztaszabolcs irányába. Dunapentele állomásépülete még meg van. Most van felujitás alatt. Az egyik őrház is //jelenleg lakják / meg van még. Aki nem tudná:: Dujv-külsőtöl pár méterre perkáta irányába a közut bal oldalán. Ha erröl még fénykorbol lenne vkinek fényképe, az szuper lenne. |
|