il1321 Creative Commons License 2008.02.18 0 0 4066
Ha sűrűk a növényeid, azokat érdemes áttűzdelni. A kis magoncokat a levelüknél kell megfogni, ne sérüljön a szára. A föld lehet ugyanaz. Előkészíted az üres edényeket, egy edénybe a földet. Én ülve szoktam, de ez nem szabály.:) Egy rossz evő villával, késsel pálcikával, amivel kényelmes, alászursz függőlegesen a magoncnak, közben fogod a levelét. Az sem baj, ha több jön ki. Fogod a poharat, cserepet, félig bemeríted a földbe, hogy az edény oldalát takarja, belelógatod a növénykét, és a másik kezeddel földet teszel bele. Nyomkodni nem kell, csak megrázogatni a poharat. Azután tálcára rakod, kis kannával beöntözöd. Később már csak a tálcába kell a vizet tenni, a növénykéket legfeljebb kézi permetezővel frissíteni. Paprikát lehet kettesével, paradicsomot, káposztaféléket egyesével. Virágikatlehet többet, fűszernövényt somóban. Paprika, főleg paradicsom mehet mélyebben. Karalábé, saláta, zeller semmiképpen ne legyen mélyebben, úgy jó, ha billeg.
Előzmény: kétbalkéz (4065)