Cirfandlia
2008.02.18
|
|
0 0
3681
|
Miért is olyan hihetetlen ez? Nem láttál még kertek, porták udvarán évszázados cseresznye/diófát ami ereje teljében hozta minden évben gyümölcsét pedig azt jól be is takarították, de egyebet az ültetés óta nem tettek vele? Vagy az erdők fái amik makktermését vadak legelik fel, vagy begyűjtik, mégis játszva élik évről évre életüket. Persze a gyökérzet folyamatos növekedésben van, mindíg újabb és újabb területeket hálóz be feltárható tápanyag érdekében. A szőlő ugyanezt teszi; és ha nem egy intenzív termelésről van szó (< 5 t/ha) továbbá egy idős mélyrehatoló gyökérzettel bíró ültetvénynél lehetőség szerint a minimálisat vesszük ki a területről (nyesedék, lomb, cefre, seprű helyben) tehát csak a szűrt bor :) amiek azért döntő többsége víz akkor ez működhet minden további nélkül. Persze ahol nagyobb hozam a cél ott pótolni kell; de a gyökérzónába juttatás akkor is problémás. (lombtrágya esetleg a vegetáció elsó felében?) |
Előzmény: Jani71 (3676)
|
|