Nos, az előzőre nem reagálnék, mert puszta indulatból írtad, úgy tűnik, tele is van csúsztatással. (Egyvalamit mégis: megfelelő kérédsre elég informatív szoktam lenni, aki ezt nem látja, súlyos olvasási nehézségei lehetnek. A hozzászólásaidból pedig pont nem jön le, hogy bárminek is utánaolvastál volna,(és a csípős megjegyzéseket megteszem bizony akkor is, ha nem tetszik, ez ugyanis egy fórum)).
Mint a fórumban sokszor leírtuk már, annyit dolgozol, amennyit a lehetőségeid engednek, és annyit fizetsz, amennyit a lehetőségeid engednek. Ideális esetben. Persze ehhez az kell, hoghy ne az "én nem teszek semmit a suliért, és punktum" hozzáállással indulj neki, hanem minimum nyitottan.
És bizony jó esetben fizet duplaannyit az, aki nem tesz semmit a suliért, és ezzel tesz. De aki alapból indulatokkal indít, tényleg jobb, ha elgondolkodik más sulin is, vagy magába néz.
A szülőkkel való beszélgetést meg azért ajánlottam, mert a suliban biztosan szülőkkel találkozol, nem pedig arctalan topiklakókkal. És nem a nyílt napról beszéltem, hanem a jövendő elsős szülőknek szóló előadásokról, amik mostanság indulnak mindenütt, és akkor is el lehet menni, ha az ember gyereke öt éves.