TH3R1 Creative Commons License 2008.02.17 0 0 4222
Mint írtam kicsit visszaolvastam a topikot és ez alapján tőled nem is vártam használható választ. Először is ne kérd számon, hogy honnan tájékozódom, főleg, hogy semmit nem tusdsz rólam.  Nem a topikból való tájékozódásom lesz a döntő Waldorf honlapját is végigolvastam és máshonnan is érdeklődöm és a sok információt próbálom összerakni, de neked felesleges magyarázkodnom, mert alapból mindenkit hülyének nézel. Valószínű neked nem szükséges dolgoznod, hogy a gyerekednek jobb jövőt biztosít ezért is ironizálod, hogy a túlóra is a gyerektől veszi el az időt. Igen valóban tőle, de amit ezzel keresünk azt rá költjük és ezen kívűl nincs időm egy fizetős iskolába még bejárni jópofizni a szülőkkel és takarítgatni meg szendvicsket készítgetni, inkább a gyerekemmel töltöm a szabadidőmet még ha ez számodra megvetendő is.  Nyugodtan kiforgathatod a szavaimat, mert gondolom most is idézgetni fogsz és belemagyarázól valami mást a mondanivalómba és félremagyarázod kérdéseimet.  Iskoláról tényeket adatokat könnyű összeszedni. Szülők véleménye érdekel és erre való a topik, ha jól sejtem. És igenis fontos, hogy milyen szülők járatják oda gyerekeiket, mert a gyerek viselkedése tükrözi a szülőket.

És képzeld tudom miben tér el a Waldorf a hagyományos sulitól, de kérdésem, mint írtam szülői szemszögből érdekel. Például az se "normális" vagy inkább nem hagyományos, hogy havonta van szülői. Mi az ami többlet munka vagy idő a szülőknek? Lehet, hogy neked ez lényegtelen nevetséges szempont.  Lehet, hogy neked se az idő se a pénz nem számít. Azt is el tudom képzelni, hogy direkt élvezed, hogy zsezseghetsz az iskolában és valamivel lefoglalhatod magad. Ezzel semmi baj nincs, csak fogd már fel végre, hogy másoknak más az életük és ebből adódóan mások a szempontok is. De még ha nem is lenne fogalmam, hogy miben tér el a Waldorf a hagyományostól akkor sem értem lenéző megjegyzésed.

idézem: "Bocs, de ha nem tudod, miben tér el a Waldorf, miért is gondolkodsz abban, hogy oda írasd a gyermeked? "  Talán azért, mert jókat hallottam róla és mert ezek alapján fiamnak testhezálló sulinak gondolom és bocs, de gondolkodom és érdeklődök, mielőtt beíratom. Talán gondolkodni lehet és érdeklődni vagy ez túl ciki?

"most kezdődnek mindenütt az előadások, meghallgatod a kiszemelt suliét, beszélsz szülőkkel (szinte biztos, hogy lesznek ott olyanok, akiknek már jár oda gyerekük).
Bár tulajdonképpen az idézett mondatod alapján mindez lehet, hogy puszta időpazarlás."

Nem tudom miből szűrted le, hogy időpazarlás számomra elmenni egy nyílt napra? Szülőkkel beszélni meg nem feltétlen egy nyílt napon szeretnék, többek között ezért vagyok itt. Persze ez nem zárja ki, hogy ott is beszélgetek szülőkkel. És nyílván azért vagyok itt is, mert érdekel hová fogom járatni a gyerekem és nem utólag szeretnék kapkodni, hogy jaj nem is erre gondoltam. 5 éves a fiam, bőven van még időm olvasgatni és iskolát keresni és más tapasztalatait összegyűjteni, majd ezek és az iskola tanterv meg egyéb infó alapján elmenni a kiszemelt és esélyesnek tűnő iskolákba nyílt napra.

"Sok jó (meg nem jó:)) alternatív iskola van, inkább azokat válaszd."

Nem kértem, hogy eldöntsd mit válasszak, ezt a részét talán bízd rám.

Ha esetleg másnak lenne használható információja szívesen fogadnám.  Csípős megjegyzésekre és semmitmondó válaszokra nem vagyok kíváncsi.

Előzmény: florg (4220)