dr_bubo Creative Commons License 2008.02.17 0 0 196

Kedves Avi

a jó és a rossz nem definiálható, csakis akként mit tartunk morálisnak, jónak, vagy rossznak.

pl. a zsidók szerint az újszülött fiú péniszét megcsonkítani jó cselekedet.

nem tudom elképzelni azt az állapotot amikor számomra nincs jó és rossz mert mindenkiben van egy elvárás és elképzelés a jóról és a rosszról.
legalábbis úgy nem, hogy közben élek.

spirituális élményben volt részem, ahogy szinte mindenkinek de én ezt nem kötöm össze semmilyen szupernaturális lénnyel. a te eseteben szerintem a kislányod elvesztése (amit nagyon sajnálok) mint lelki trauma vezetett oda, hogy az agyad egy ilyen módon védje meg magát a pszichikai katasztrófától.

feltételezem a reinkarnációs élményeid is ezután jöttek.

De ismétlem, ez a hited igazságtartamáról semmit nem mond, inkább "posztraumás lelki sokk jelenség"-nek mint hitnek nevezném.

ami a hit káros voltáról, senki se akarja betiltani a hitet. nincs törvény ami tiltaná, hogy a túlvilágban higgyünk, sem olyan törvény ami tiltaná, hogy azt higgyük Elvis él. Csak a társadalmaknak a megfelelő helyen kell ezt kezelnie. Mindenki hihet amit akar, de egy állásinterjún gondolom te se emlegeted a reinkarnációs élményeidet. Pl. ha buszvezetőnek, vagy pilótának jelentkezel akkor biztos nem vennének fel ha ilyeneket mondol.
Előzmény: avi01 (190)