Kogitano Creative Commons License 2008.02.17 0 0 193
„Szerintem meg ehhez nem kellett intelligens tervezés. Szerintem semmi nem utal ilyenre.
Na most kinek van igaza? :)”

Szeretnéd, ha igazad lenne? Én sosem állítom, hogy nekem van igazam. Amit mondok, az csak egy lehetséges értelmezés, vagy másképpen egy lehetséges modell, leképezés, és mint olyan szubjektív igazság. A tiéd is az, mint mindenki másé.
Csak én belátom az én igazságomról, hogy én ( mint szellem ) teremtettem, te meg azt hiszed, hogy tőled független objektív létező igazság.

No most ha már a szubjektív igazságok létét mind a szellem által teremthető valaminek a létét elismernéd, akkor pozitív visszacsatolásként hamarosan eljutnál a más dolgok teremthetőségének az igazságához. Akár magadat, akár az istent helyezed teremtő pozícióba.
Az intelligenciáról meg azért nem érdemes vitát nyitni, mert az lényegében definíciószerűen jelenti a rendezettség felismerését és teremtését a káosszal szemben. És ha nincs rend, akkor biztosan nem volt intelligencia sem, de fordítva is igaz.

„És ki tervezte a tervezőt? Vagy ez az alapvető, hatalmas mély ellentmondás számodra feloldható valami bizonyithatatlan kijelentéssel?”

Semmiféle ellentmondás nincs itt, nemhogy az hatalmas vagy mély lenne.
Annak természetesen ellentmondás, aki nincs tisztában a szellem fogalmával.
Az idő és a tér a szellem teremtménye, tehát az idő előttiségről logikailag nem beszélhetünk.
Nincs annak értelme, merthogy nincs mit az értelemnek az időn kívülről bármit is tükrözni önmagán kívül.
Annak az állításnak, hogy a szellem ( a teremtő) létezett az idő teremtése előtt, nincs értelme, mint ahogyan annak se, hogy nem létezett. Az időn alapuló fogalomrendszerben ez leképezhetetlen.

„ó az lenne a legkönnyebb itt bűnözni és a túlvilágon felelősséget vállalni.”

Semmi ilyesmit nem mondtam. Pláne a túlvilágról nem nyilatkoztam. A lényeg éppen ebben az életben azaz most vállalni a felelősséget a múltbeli és jövőbeli bűneidért, hogy ha már az előzőben nem vállaltad ezért, legalább most vállald a jövődért.

A materialisták és te is ebben az életben és ebben a percben is elkerülöd a személyes felelősségnek még csak a felvetését is mind a születésed előtti mind pedig a halálod utáni időkkel kapcsolatos dolgokért. A dolgok tagadása mögött a kognitív disszonancia áll.

„keresztények meg azt hiszik, jézus elvette a bűnűket. megint csak az jön elő kinek van igaza.”

Semmi ilyesmit nem hisznek. Ellenben a bűn megbánását szorgalmasan gyakorolják.
De természetesen az idézett mondatban kifejtett hitedet is te teremtetted, és számodra ez szubjektív igazság marad.
Előzmény: dr_bubo (162)