téged ne zavarjon az én hitem mert nekem nem hitem van hanem elképzeléseim a világról, amik megváltoztathatóak.
Bubókám, köszönöm szépen, nem zavar. Jókat alszom, jókat eszem, egyebet most nem tudok mondani, mert pillanatnyilag egyedül élek. Ha úgy tetszik, nekem is elképzelésem vana világról, teljesen mindegy, hogy hitnek, vagy elképzelésnek nevezzük, az elképzelés ugyanúgy azt mutatja, hogy egyfajta szubjektív látásmód, ahogy a hit is. Nézd meg az impresszionisták festményeit! Hazugság? Mondhatod igen. Én azt mondom a szubjektív látásmód. Az van a képen, amit ábrázol? Igen is, meg nem is. Nem pixelre egyezően, ahogy egy fényképezőgép lencséje ábrázolná, de a Montpellier-i kikötő az a Montpellier-i kikötő. És még a fényképezőgép is hazudik. Mert lehet rajta állítgatni ilyen belendét, olyan blendét, megvilágitást, expozíciót. Mi akkor a valóság, az igazság?
De mi a garancia arra, hogy egy nap nem "kattan be" az agyad és olyan dolgokat teszel majd amit egyébként ha nem hinnél istenben nem tennél mert azt hiszed isten mondta neked?
Nagyon jó kérdést feszegetsz. Más oldalról közelítem meg. A jó és rossz korlátaiból felszabadulni egyfajta szabadság, ha azokból kilép az ember, akkor tud Isten lelke, a szabadság élni benne, mert a jó és rossz fogalma korlátok. Amilyen jó, és kellemes érzés belül ezt megélni, annyira kellemetlen és problémás, ha a külvilággal kapcsolatba kerülsz, mert ezt a másságot a külvilág nagyon nehezen viseli, tolerálja. Jézus bárhová ment, botrány tört ki a környezetében.
Az emberek ösztönösen idegesek lesznek, és vakarózni kezdenek, ha provokatívan azt mondom egy társaságban, miért ne ölnék? Hissz nincs rossz és nincs jó.
Abba nem gondol bele senki, hogy nekem nincs jó és nincs rossz, akkor számomra ugyanúgy ott a kérdés, miért ölnek?
Bár én nem tudtam a kérésednek eleget tenni, és nem képzeltem el a nemlétet, megkérlek Bubó papa, hogy megpróbálod elképzelni azt az állapotot, hogy számodra nincs rossz és nincs jó. Ha sikerül, érezni fogod, hogy mély nyugalom van benned, nem pedig gyilkos indulat, amit törvényekkel, büntetéssel, börtönnel, súlyos következményekkel kell fékentartani, és a megvalósulástól elrettenteni.
azért zavar a hited mert irracionális. és az irracionális hit káros.
Amit a társadalom károsnak itél, azt be szokta tiltani, eddig még nem tiltottak be, így vagyok, és így hiszek. Ha te magad károsnak itéled, akkor józan ész szerint távol kéne magadat tartani tőlem. Dehát te nem teszed ezt, mert bölcsebb vagy annál, nem véletlenül Dr. Bubó a neved, amikor megláttam a nicked, nekem egyből szimpatikus volt. Édes kislányom Isten nyugosztaja, tagja volt a Bölcs Bagoly klubnak, és nekem kellett a nehezebb feledatokat megoldanom:)