TH3R1
2008.02.17
|
|
0 0
4219
|
Sziasztok!
Nemsokára iskolaválasztás előtt állunk és a Waldorfra gondoltam. Kicsit visszaolvastam a topikot és bevallom nem hoztátok meg a kedvem az iskolához. Én tényleg azért jöttem a tokipba, hogy minden információt megtudjak az iskoláról és ezalatt nem csak a tanulási módszereket értem, hanem a szokásokat szülők összetételét, hogy mely milliőből kerülnek ide a gyerekek, stb. Ha valaki (gondolok Alice-ra) más szemszögből közelíti az iskola ismertetését nem kéne lehordani és kiútálni, mert más számára valós kérdéseket problémákat vethet fel. Esetemben például nagyonis valós problémát, ugyanis ahhoz, hogy ide járathassuk a gyereket munkaidőn túl is kell dolgoznunk és nem az iskola mellett lakunk, ami időben is megterhelő, ezért az iskoláért szószerint semmit nem tudok és nem is akarok tenni. Nem tudok, mert egyszerűen nem fér bele az időmbe, energiámba és nem akarok, mert azt az időt a gyerekeimtől venném el. Viszont fiam természete miatt mindenképp alternatív iskolában gondolkodunk, mert kissé álmodozó érzékenylelkű gyerek. Szeretném ha valaki összefoglalná, hogy miben is tér el ez az iskola egy hagyományostól. Elsősorban szülői szempontok érdekelnek, mert ez az a rész, amiről keveset tudok utánaolvasni.
|
|