Ez is csak engem erősit, félünk a haláltól, nem fogadjuk el hogy nincs halál utáni élet és az agyunk az irracionalitásba menekül.
Bubó papa, már többes számban írod, ez egy szép gesztus tőled. De az érvelésed ugyanúgy megfordítható. Én azzal érvelek, hogy félünk a túlvilágtól, ezért beszéljük be magunknak, hogy nincs. Volt egy topikom, hogy az ateizmus a kereszténység szülötte. A kereszténység büntető-itélő (és szerető) istenképe, és az istenkép eltorzult gyakorlati megélése termelte ki az ateizmust, met félelmet keltett az emberekben a túlvilágtól.
Ki a fenének van kedve a túlvilághoz, ha ott mindenféle itélet, pokol, de minimum tisztítótűz vár rá?
pedig csak meg kéne próbálni elképzelni a nemlétet.
6 éves voltam, amikor először ez a eszembe jutott. Képtelen voltam elképzelni, és azóta sem vagyok képes, ha racionálisan belegondolsz, értelmetlen is. A gondolkodás a létezés része, így gondolkodás útján nem juthatunk el a nemlétezéshez, hanem csak nemgondolkodás útján. De nemgondolkodni úgyanúgy lehetetlen, és értelmetlen, mint nemlétezni.
Hiszen mielőtt megszülettél nem voltál.
Hohó, hát ezt sokáig fátyol fedte életemben, aztán amikor elkezdődtek a reinkarnációs élményeim, apránként egyre többet tudtam meg erről.