aranycipó
2008.02.17
|
|
0 0
238
|
Üdv Papaver! A beírást szó szerint kell érteni, azaz youtube-os videókon látható mosókról van szó és ott is csak a nagy többségről, amelyek pl. a gold panning kulcsszóra keresve jelennek meg, ezeken kevés az aranyport tányérjával mosó aranyász. Aki az elmúlt években aranymosásra adta a fejét az nagy valószínűséggel sok videót megnézett ezek közül. A videókon könnyűnek tűnik az aranymosás, a jó helyek miatt(nagy szemcsék, rögök), pedig tudjuk, hogy itthon nem ilyen a helyzet. A Dráva,Duna és a Mura hordalékában levő arany nagyon apró szemcséjű, kb. 100ezer és 300ezer darab ad ki 1 grammot, az erre vonatkozó adat bányászattal, ásványokkal foglalkozó könyvekben, sőt még N. László Endre könyvében is megtalálható - Én még nem számoltam meg. A probléma hazai mosók -mesterek híján- könyvekből , internetről, fórumokból próbálnak tapasztalatot gyűjteni akár hosszú éveken keresztül úgyhogy közben mosott aranyat még csak nem is láttak. Szóval több időt kell szánni a gyakorlati oldalára: aranymosásra, aranydúsulások felkutatására. A fekete anyag dúsítására mi is sokféle módszert próbáltunk ki, de a legjobban a hagyományos dolgok működtek. Vakrozsdás vaslemezzel vagy műanyag karcos felületű lemezzel a fekete anyag jól dúsítható tovább, az arany teljes elválasztásához viszont a kifoncsorítást, a higanyos módszert használtuk. 2004. óta rendszeres olvasója vagyok ennek a topiknak. |
Előzmény: Törölt nick (233)
|
|