"Sírva kérlek Téged is, és minden passzívházfan-t, hogy ne mondjátok azt, hogy a passzívház hőhídmentes. A passzívház is a talajon áll, és bármekkora szigetelést is teszel rá, a talaj hőt von el, többet, vagy kevesebbet, attól függően, hogy a ház fala és a talaj között mekkora a hőmérséklet különbség. A passzív házak sarkai, és függőleges valamint vízszintes élei szintén hőhidak, mert egy sarok mindig hidegebb, mint egy fal közepe. Hiszen nagyobb felületen érintkezik a kinti hideg levegővel. A passzív ház ablakai ugyancsak hőhidak, mert a falnak és az ablak üvegének, valamint az ablak tokjának hőátbocsájtási tényezője nem azonos, így a nagyobb tényezőjű felület HŐHÍD!
Amiről Te beszélsz, az az, hogy egy passzív ház hőhidai lényegesen kisebb hőmérséklet különbségűek, mint egy hagyományos építésű ház esetében. Ez igaz. De a passzív háznak attól még vannak hőhidai… ."
Nem vagyok PH fan.:-)
Ugy érzem te még nem voltál "habházban" (prokoncept, isoteq,stb). Nekem ilyen házam van és csak alacsony energiás tehát nem PH de így is ha a belső hő 23fok a külső -5 akkor a fal középen 22.5 a sarkokban 21.5. Ez elhanyagolható kül. szerintem.
És képzeld ezt egy PH-nál ahol 30cm szigetelés van mindenhol, ott mennyi lehet a kül., szinte semmi. Az ablaknál ezeknél a hőmérsékleteknél középen 20 a szélein 17. És ez egy alap 3rétegű ablak és képzeld el egy kimondott PH-hoz való ablakot ami 0.5 a teljes felületre az U értéke. Ez sokkal jobb érték mint annak a háznak a falai amin te éppen szellőztetőt szerelsz.
És nem attól van a hőhíd mert sarkok vannak hanem ott nagyobb lesz a felület és a szigetelés vastagsága nem áll evvel arányban ,ha viszont a szigetelést megfelelő vastagságban készítjük el akkor a hőhidat is megszüntethetjük és mindenhol ua. a hőmérsékletet mérhetjük (kivéve a nyilászárók) . Ez a PH egyik alapelve.
"Szerintem igazad van abban, hogy csökken. Csak az én véleményem szerint nullára, tehát megszűnik. Próbáld ki, hogy egy darab hungarocell egyik oldalát bekened műgyantával, kivágsz belőle egy akkora darabot, ami pontosan illeszkedik (beleszorul) egy pohárba (üvegcsőbe) és önts rá vizet. Ebben az esetben nem csak az un. páranyomás erejével, hanem a víz súlyával is számolnod kell, ami lényegesen nagyobb erőt fejt ki a hungarocellre, mint a vízszintesen áramló(?) pára. És mégsem lesz víz a pohár aljában. Hamarabb fog a víz elpárologni a pohár tetejéből, mint átmenni a műgyantán és a hungarocellen."
Kevered a szezont a fazonnal.:-)))
A vízzárás nem egyenlő a párazárással.
Azért mert valami vízálló az nem biztos sőt biztos nem páraálló.
Tudom ,hogy laikusoknak írod és nyilván nem kell őket feleslegesen mindenféle szakszövegekkel fárasztani de itt van a legnagyobb felelősség is mert nem mindegy ,hogy írod le a dolgokat. És a magad területén "szakember" lehetsz de kijelenteni olyan dolgokat amiket írsz felelőtlenség és a tudás ( építési ismeretek ) hiányára utal.
És sajnos az építészek is csak a saját oldalukat ismerik és ezért kell neked vitatkoznod mint ahogy én kifogásolom a te egyoldalú írásodat is a honlapon.
Az a gond ,hogy te is abból indulsz ki amivel a pénzt keresed bár 1-2 utalást is teszel a szig. fontosságáról csak a főszerep nálad a szellőztetés egyik ágából (legkönnyebben megvalósítható) áll.
Én megmerem kockáztatni ezeket mind ismerem és tudom őket alkalmazni hisz a tervezéstől a kulcsrakész állapotig mindent én csinálok még a megfelelő szellőztetést (aerecot használom én is) is nehogy a lusta tulaj miatt problémák legyenek( mert hiába a szigetelés ha nem szellőztetnek megfelelően).
Szóval én nagyobb látószögben látom ezt a penészes dolgokat.:-))
Én nem a honlap tartalmával nem értek egyet csak egyes részeivel ( pár mondat) Ha ezeket nem változtatod meg ( szíved joga) akkor ua. vagy mint a többi vállalkozó aki a saját árúját akarja eladni és félre érthető módon teszi ezt.