Nem a mastering hiányától van, hanem keverésileg van kicsit elcseszve szerintem. Elég erőtlen és engem is zavar. Valami rendes teret kellett volna rátenni, mert gyakorlatilag semmi nincsen rajta. Oké, hogy valami nyers dolgot akartak, de kisebb méretű tereket akkor is kell használni, mert a közelmikrofonozás miatt elvesznek az akusztikai jellemzők, amitől életre kell egy hang. Ez egy totál nyers énekhang, amit természetesnek szántak, de pont, hogy természetellenes lett, hiszen sehol nem hall az ember énekelni valakit mindenféle akusztikai környezet nélkül. Gondolom Steve egyik marhasága, vagy ki tudja? Én biztos nem ilyenre csináltam volna, mert nagyon beesetten szól és így nem mindig érvényesülnek az énektémák.
A mastering hiánya inkább jót tett a lemeznek. Amúgy élőben sem vagyok oda mosatában a megszólalásért, mert ott meg jól szól ugyan az ének, de folyton eltűnik, meg sokszor a gitárok sem érthetőek. Élőben azért tűnik el az ének , mert nincs rendesen összekompresszálva és a halkabb részeket nem érteni, de az is lehet, hogy a master kompresszorok és limiterek tüntetik el, mert élőben viszont használnak ilyeneket. Így tudják megoldani, hogy tizedannyi cuccal turnéznak mint 20 éve. Sajnos ez minden zenekarra jellemző amúgy manapaság. Ha erősen összekompresszált zenét küld a falakra, akkor sokkal kisebb teljesítmény is elég ugyanahhoz a hangerőérzethez. Értem én, hogy sokkal olcsóbb így turnézni, de ez sosem lesz olyan, mint amikor annak idején kiraktak 150-200000 Wattot. Na, az szólt rendesen. A mostani meg folyton fullad és zavarosan szól. Már vagy 5-6 bulit láttam ezzel a cuccal, amit az újjáalakulás környékén vettek, de nem vagyok hasraesve tőle, mert igazából sehol nem szólt jól. Remélem nyárra kicsit összevakarják.