aranycipó Creative Commons License 2008.02.13 0 0 232
Üdv Papaver! Az első hozzászólásomban írtam, hogy három gyakorlati feladat megoldása várt ránk .
3.aranymosó szér elkészítése – úgy készítettük el, hogy 3 részből összeszerelhető legyen( beférjen egy nagyobb táskába, azaz mobil legyen). Semmi különös, sima aranymosó pad, posztóval ( kártya-, biliárdasztalra való), meg saroglya(rosta). N. László Endre vagy Kézdi László könyvében leírja az aranyászás minden apró részletét, ennél többet, vagy nagyon különböző dolgokat én se tudok írni. Szerintem aki erre a topikra rendszeresen ír és fanatikus aranyász az olvasta a fent említett szerzők írásait, ennek ellenére arra panaszkodik, hogy még nem talált aranyat -még egy aranyszemcsét se- , vagy ha talált is, nincs kitermelésre érdemes mennyiségű anyag a területen. Én a beírásaimmal azt szeretném megerősíteni, hogy itthon is működik a dolog, csak nehéz. A youtube-on látható mosók nagy többsége Magyarországon éhen halna, mert az apró szemű aranyat nem találná meg vagy nem tudná kitermelni, Ők inkább - a videók alapján egyértelműen megállapítható- aranyrögöket mostak.
Előzmény: Törölt nick (227)