Heesh Creative Commons License 2008.02.13 0 0 281
Szia!
Kockázatos dolgokban nem igazán gondolkodom. Futamidő passz. Mindenképp valami rugalmasabb forma kellene, hogy ha kell a zsé, akkor ki tudjam venni. Na ez szinte ki is zárja a tőzsdét. Igazából van egy olyan variáció is, hogy elköltöm a zsét. Ezért most főképpen valami jó kamatozású bankbetétben gondolkodom, hogy mondjuk pár hónapot ha ott van, akkor is legyen biztos pluszpénz. Tőzsdén ez nem biztos hogy összejön, tudom, saját tapasztalat.
De ha úgy döntök, hogy nem költöm el, akkor sem spekulálgatok, mert megégettem már magam vele, hanem veszek rajta mondjuk OTP és/vagy Mol papírokat hosszabb távra.
Gondolkoztam vállakozásban is, de ahhoz egyrészt kevés ez a zsé, másrészt igen macerás és nyűgös, és ahhoz kell egy bizonyos "alkat" is úgy gondolom, és én nem igazán vagyok ilyen. De azért nem zárom ki ezt sem, de csak ha több pénzem lesz.
Tehát igazából 2 választásom van: vagy elköltöm a zsét, és élek egy relatív jó szinten, vagy takarákoskodok és gyűjtök még hozzá, és vállakozok, befektetem, és akkor (talán) sok sok év múlva sokkal jobban élhetek :)
De egy biztos: nem igazán bízok a pénzügyi dolgokban, már a bankbetétben sem. ÉS a részvényekben sem. Inkább afelé hajlok, hogy valamit vegyek, ami nem tud "elveszni", eltűnni. Részvénnyel simán bukhatok, bankbetétet felveszi egy csaló, a bank meg mossa kezeit(nemrég hallottam ilyen sztorit).
Mit vehetnék? Hát konkrétan valami ingatlanfélét. Pl. jól jönne egy garázs. Esetleg valami nyaralófélét, tanyát, földet. Esetleg lecserélném az autóm fiatalabbra. De semmiképp sem elektronikai kütyükre, meg szórakozásra. Mondjuk, utazni utaznék, de nem 100 ezrekért.
Szóval, nem tudom még :)
Előzmény: vpe5 (277)