szimizso1
2008.02.12
|
|
0 0
6670
|
Ma folytattam, a keresztváltó építésést. A 6dB/oktáv meredekség sajnos kevésnek bizonyult, bármennyire is szerettem volna. Végül is a tegnap készített tekercs, -ad hoch- kapott egy 50uF kondit, és ezzel 1kHz-nél befejezte a működését. Utána néztem előző hangfal terveimnél, hogy milyen keresztváltókat használtam ott, és találtam egy 5kHz-nél vágót. Volt is ilyen tekercsem, és a kondikat is sikerült találnom ennek megfelelően. A magas tölcsérhez csak vagylagosan szereltem be a tekercset, de aztán a Yamaha PSR22-es szinti hangja meggyőzött, hogy kell az a tekercs oda. Teljesen líneáris az én fülemhez most a két hangszóró beépítetlenül! Ehhez majd hozzáadódik a mélytartomány erősödése beépítés után, és majd kíváncsi leszek, ha az orgona loudnes-es hangerőszabályozója mit okoz majd. Egy biztos, hogy a mélysugárzó adja az alaphangot (a magas tölcsér lekötése mellett) és a magas tölcsér, pedig csak a színét-fényét sugározza tisztán! Így véleményem szerint, a mélysugárzó, és a magas tölcsér szinte nem sugároz ugyan abba a freki tartományban, és az eltérő fordulatszámú "tölcsérek" sem vesznek össze.
Felhívtam Tehtube mestert, és nagyon kíváncsivá tettem. Én is nem kevésbé vagyok az!:-) Jövőhét végére szerintem lehetne egy szeánszot megejteni több fül többet hall alapon. Várom az érdeklődőket:-)
Addig is itt egy fotó a keresztváltómról. |
|