Beutaló 300, vizsgálat 300, receptíráskor 300.
+ gyógyszer 3000.
4000 Ft / hónap
Gazdálkodják ki a 26E/hós járulékomból a 900 Ft vizitdíjat.
ez szerintem olyan, mint a lakásbiztosítás vagy a lottó. fizetjük, fizetjük aztán az elöbbit a szerencsétlenekre költik, az utóbbinál az 1 db főnyeremény-nyertes jár jól.
a biztosításnál reménykedünk, hogy ne érjen bennünket kár, ha ért, akkor gyakorlatilag megkapod az eddig általad befizetett összeg többszörösét.
vagyis, hogy eddig mit fizettél be, az érdektelen, mert ki tudja mennyibe fogsz te még kerülni nekünk...
és amire persze nem reagáltál;
az évtizedekig tartó ingyenességnek most fizetjük a számláját.
így jártunk!
(éspersze, ne legyél te sem súlyos beteg!!!)
nem tudom a te háziorvosod milyen, a mienk kézben tartja a családot, bár ritkán vagyunk betegek, ismer bennünket kivül-belül. :o) talán ezért is lehetséges, hogy pillanatnyilag 25 km választ el bennünket, gond esetén telefonon ad tanácsot, még egyszer sem tévedett! :o)
vagyis, eljárni évente a háziorvoshoz egy kontrollra baj nélkül is szükséges, szerintem. ez 300 Ft-ot mindenképpen megér. hogy a háziorvostól indl be a gyógyítási folyamat, ez számomra értelemszerű.
az általad számolt összegből viszont vond le, hogy az orvos felírhat 3 hónapi adagot! vagyis minden 2., 3. hónapban az összeg 3300 Ft.
én azt hiszem, ha akut baj van, akkor nem ezt az összeget fogja az ember számolgatni. ha krónikus, akkor pedig be kell osztani az időt, energiát. ha már ott vagy, ellenőriztetsd a szemedet, fogaidat, ezt-azt. 1 vizitdíjért. :o)
ha veszed a fáradságot és elolvasod a rendeletet, végig, akkkor a "felső határ"-nál a következőt találod:
Járóbeteg-szakellátásban naponta egy vizitdíj / Ugyanazon egészségügyi szolgáltatónál egy nap több járóbeteg-szakellátás igénybevétele esetén a vizitdíjat csak egyszer kell megfizetni