Eleve a korruptságra utal az a mondat, hogy fizessetek meg, akkor nem leszek korrupt - hiszen ezzel pont azt jelenti ki, hogy az ő tisztessége megvehető, és el is várja, hogy azt megvegyék.
Mindenki megvásárolható, csak az összeg más.
Ha nem jó a pénz, menjen el mást dolgozni. Például vannak gondozónők, óvónők, tanárok, hasonló fizetéssel...
Te! Magyarországon hány tanárt lőttek le a munkája közben az elmúlt 10 évben???
Amúgy aki 100 ezer mellett elmegy, az 200, sőt 300 ezer mellett is el fog menni, csak már nem ötezret, hanem ötvenezret fog kérni, és kapni.
Már ha fog kapni! Szerinted a maffiózó ugyanzért a munkáért amiért fél éve 5 ezret adott, majd fog adni 50 ezret???? Elég naív vagy, ha ezt elhiszed. És itt a szelekció lényege. Ha a rendőr 300 ezret keres, akkor nem lehet 5 ezerrel megvenni, 100 ezret meg senki sem fog adni, ha 5 ezerért más is megcsinálja.
Én egyetemista koromban raktam ki vagont, takarítottam, és cégeknek kisebb szoftveres munkákat csináltam.
Gondolom adót is fizettél utána rendesen. Egyébként én is melóztam még két helyen pluszban, pedig sokkal egyszerűbb lett volna egy ittas vezetőt lehúzni, és még több pénzem is lett volna.