Új, elnézést kérek. Csúnyán félreolvastam amit írtál. Bocsánat.
A kereskedelemben kapható szarvasgombákat le lehet fagyasztani, de nem érdemes. Felolvasztás után sokat veszítenek a minőségükből. A legfeltünőbb, hogy a kemény gombatest puha lesz, de az aromájuk sem marad az igazi. Ennek ellenére szoktak szarvasgombát fagyasztani.
Ráadásúl amennyiben boltból vásároltad a sz.gombát, már nem biztos, hogy friss. Megfelelően tárolva fekete sz.gombák akár két hétig is elvannak a hűtőben. Illetve még ezután is eladhatóvá lehet őket varázsolni.
B variáns a zsírban való artósítás. De erről nem sokat tudok, még soha sem próbáltam.
Egy jótanács: A szarvasgombákat csak felhasználás előtt mosd meg, hamarabb semmiképpen se.
Ez sokat javít az eltarthatóságukon.
Üdvözlettel, Papaver