Ha a Fulop-szigeteki latogatasod Manilabol, egy tengerparti udulohelybol es Baguiobol allt, akkor nem lep meg, hogy nem tetszett az orszag.
Manila szerintem is egy kaotikus koszfeszek, mondjuk 1-2 napot meger, annal tobbet inkabb csak szexturistaknak. En igyekszem minel gyorsabban kimenekulni belole mindig, elso utas latogatoknak meg inkabb azt ajanlanam a varosnezest hagyjak az ut vegere!
Tengerparti udulohelyek kozul nekem csak Eszak-Palawan tetszett.
A legtobben a Visayakra mennek, na azok az udulohelye amiket en ott lattam azok valoban dagadt nemet szexturistakkal/buvarokkal (ejjel az elobbi, nappal az utobbi szerepeben) voltak tele. Es valoban dragak voltak DK-Azsia tobbi reszehez kepest. Raadasul se a strandok, se a korall nem voltak kulonosen szepek.
Baguio valaha hires volt szepsegerol, de ma mar csak egy koszos-zajos nagyvaros.
Na, ha mindez lehangoloan hangzott, akkor hozzatennem, hogy szerencsere az emlitett helyeken kivul rengeteg "romlatlan", szuper baratsagos, szep es erdekes hely van az orszag 7000 szigeten. Mint mar emlitettem, az en kedvenceim a Cordillera es Palawan. Elobbi szuper baratsagos, vadregenyes, es nagyreszt turistamentes. Nagyon erdekes a hagyomanyos torzsi kultura is.
Palawan turistas, de annyira szep, hogy meg az sem rontja el.
Es valoban, a filipinoknal mosolygosabb, vidamabb embereket aligha lehet Azsiaban talani! Kina utan nekem ez most kulonosen nagy kontraszt.