Amida Creative Commons License 2008.02.11 0 0 801

doki

Azért azt most már tudjuk, ... kapitány,  hogy a kvantumok világában élünk.

Ilyen értelemben van időkvantum és van térkavantum.

Most akkor még egyszer megemlítem Neked a kvantumok méreteit.

Az időkvantum az alap, 4,8x10 a minusz negyvenharmadik hatványon - secundumban - ... ez az ami ugrál és téridőnek nevezik, mert ez határoz meg egy térkvantumot. (ez egy olyan szám amit akkor kapunk ha 1-et elosztunk 4,8x10 ami után 43 nulla van leírású számmal)

Ennek tetszőleges sokasága alkotja az időkontinuumot.

Ha betesszük egy térkvantumba, amit maga az időkvantum határoz meg, akkor egy olyan kockát kell alapul venni, aminek élhossza annyi távolság amit a fény a fenti időkvantum alatt megtesz. Ez 1.44x10 a minusz harminckettedik hatványon - centiméterben kifejezve. (ez sem más osztás mint a fenti)

Ha ezt köbre emeljük akkor kapjuk meg a térkvantum térfogatát cm3 ben kifejezve.

Most már, csak azon kellene elmélkedni, hogy a tér 1 cm3-ben hány monster van.

Meg, hogy mi a monster? A monster az, ami 10 a plussz ötvenharmadik hatványon darabszámú halmaz.(10 után 53 nulla ... ;) 

A'szondják ebben minden létező kérdés és válasz benne van. Minden törvény, kölcsönhatás és lehetséges változás.

Állítólag a tér egyetlen cm3-ben 1,6 monster van.

Csak azért szoktam mondani, hogy minden egyszerre történik benne, mert el nem tudom képzelni, hogy valami oszthatatlan kavntumban, mi hogyan válik  el egymástól, hogy értendő az elkülönülés. Azt igen, hogy 1 cm3 -ben, ...mert ugyanúgy mint a végtelen kozmoszban.

Azonban, ugyi a véges és a végtelen egylényegű ... szóval nem kell megzavarodnod, mert szvsz érted Te, hogy miről beszélek.

De.

Az egésznek a leglényegesebb következménye számomra az, hogy nem nagyon érdemes foglalkozni az egész sz*rral, ami körülvesz minket. Mert akár élhetünk egy téridőkvantumba is ... ami ugyi a tudatunk teremtette világunk is. Tehát az élet kvinteszenciája sokkal kisebb annál semhogy az autó vagy a lakás beleférne. De ezt nekem, egy kukás filozófus is megerősítette ... szóval működik. Csak azért írtam le, hogy tudd ... ez az a gondolat, ami végül mindig megnyugtat, összeszedetté és figyelővé tesz.

A zazen kapcsán szokták emlegetni az orrnyereg vonalában lebegtetett szürke foltot. A'szem sehol nem írták mi a fenének kéne annak a szürke foltnak lenni, ... szerintem: ennek! 

Akko' meg a mindenkori jelen 1 darab időkvantum, ami ugrál, de a saját ideje állandó. A pillanatnak nincs történelme. Se múltja se jövője.

Na!

Egyetértünk végre?

Amida

ps.: Isten ugyi amúgy bennünk van! A kint és a bent semmi más, mint ugyan annak a dolognak két aspektusa. Isten tehát mindenhol van. 

Előzmény: dr_bubo (800)