Pont ezt tervezem én is, kevesebb paradicsom, és néhány állvány mellé paradicsom helyett földicseresznye. Már több, mint egy hete betettem csírázni, és az eddigi tapasztalataimmal ellentétben most alig több, mint egy hét alatt elkezdtek csírázni. Szerintem még kb. egy szűk hét, és lehet pohárkákba ültetni.
A kis piros körteparadicsomokból hármat már pohárkába ültettem. Van már 3 tomatillo palánta is. Abból egy csomó kikelt, jó sok palántát lehet majd még nevelni belőle. Csak nem tudom, mennyit érdemes, és milyen hosszú életű a növény. Még a hideg szobában vannak, de azt hiszem, napközben ki fogom tenni őket az üvegházba. Amíg csak egy-két tálca palánta van, nem olyan vészes hurcolászni. Ha sok lesz, befűtöm az üvegházat. Csak még Medve nincs betanítva, télen nem volt türelmem hozzá. Még ki van kötve a macskaajtó.
Ma vetettem ládába nagyra növő hagyma magot (Ailsha Craig fajta). Ha kikelt, megy az üvegházba. A zacskó szerint ősszel is vethető, akkor bírnia kell némi éjszakai hideget.
Holnap szeretném a korai paradicsomokat is betenni csírázni. Nem lennének nagy területen, ha kiültetés után hideg jön, le tudom takarni fátyolfóliával.