okumoto Creative Commons License 2008.02.09 0 0 6638

Tehtube mester!

Szia. Nem tudom, hogy emlékszel-e... Némi problémám akadt a MS Pro-145-ös alsó motorjával. Múlt héten megküldték Németo.-ból a cseremotort. Annyi szépséghibával, hogy pont úgy néz ki, mint a felső motorka. (Kisebb ékszíjtárcsával szerelték, mint az eredeti alsót, ami eddig benne volt.) De ez, talán nem végzetes probléma. Kicseréltem hát a motorokat, és prímán működik alul is egy 'felső' motor, persze az ékszíjtárcsák mérete nem egyforma, ezért lassabban forog a dobrotor, de a control panel-en (a Pro-145 elején) lehet állítani forgási sebességet. Szóval ebbe még bele is nyugodnék. Hanem az ékszíj furcsa hangot ad. Én arra tudok gondolni, hogy a kisebb átmérőjű ékszíjtárcsa miatt, kissé laza lett ez az ékszíj. Szerencsére úgy oldották meg a motor rögzítését, hogy lehetőség van a mozgatására. Kitoltam a legtávolabbi pontra, de még mindig nem elég. Valószínűleg picit hozzá kell nyúlni a fához és még egy kis helyet "reszelni" a motornak, hogy kellően megfeszítse az ékszíjat. Ha Fast üzemmódban ujjal picit "feszítek" az ékszíjon, megszűnik a súrlódás-szerű hang. Ugye ez a probléma? A laza ékszíj kelt ilyen hangot?

(A motor hangtalanul működik, sehol sincs a fogorvosi fúróhoz hasonlító zaj...) :)

Köszönöm, ha tudsz valami megoldást!