Monca Creative Commons License 2008.02.09 0 0 4212

Szakmai kihívásnak tekintem Alízt...úgy látszik még nem tudok kellően konkrétan és egyértelműen fogalmazni, hogy mindenki nagyjából ugyanazt értse.

Alíz, ajánlom figyelmedbe az alábbi mondatomat, amit elvileg már olvasnod kellett:

"megpróbálok más fronton segíteni, pl mivel kocsim van, és szeretek vezetni-átpakolásnál segítek, vagy az ilyen takarítós, feldíszítős dolgokban segítek..) " és süti helyett szendvicset és üdítőt viszek (általában egyféle vegát és egyféle szalámisat, amit megesznek-ennyit a vegetrianizmusról-ennek nálunk annyi az "alapja", hogy általában nincs ÁNTSZ engedélyük húsos kaják készítésére, mert ahhoz komoly infrastruktúra kellene, de meg miért is kellene tízóraira húst enni..), apa barkácsol időnként ezt-azt, a félévi egy takarítás és mosás teljesen normális (van 21 hét per félév és 24 gyerek) , de tavaly pl  kétszer és háromszor takarítottam és a többi, nem fogom sorolgatni, meg bizonygatni, nem érdekes annyira,  az egészből tulajdonképpen csak azt akartam kihozni, hogy

1. lehet választani olyan tevékenységet, amihez van az embernek hajlama, felszerelése, készsége stb, nem kötelező mindenkinek valamilyen kézműves mesterlevéllel rendelkeznie

2. szerintem ez nem extrém sok részvétel (én pl sokkal többre számítottam, mielőtt ide jöttünk, engem is hülyítettek, hogy minden hétvégére van valami, stb stb.) és -figyelj! EZZEL NEM TARTOZOM AZ ÉLŐSKÖDŐK KÖZÉ. Fogod Alíz? Ez egy viszonylag tisztességes részvételnek számít, sokan csinálnak ennél lényegesen kevesebbet, és csak kevesen többet, ennyi az átlagos, vagy normális részvétel, tehát nem kell beledögleni a dologba. Nem tudom mi alakította ki azt a képet, hogy a Waldorf anya-ha nem élősködő- akor szünet nélkül süti a biosütit, mindig köt-horgol-babát varr és cserepet éget! Nem , ősszel a bazárra készülődve vannak ilyen tevékenységek két hónapig, ami alatt több annyi termék készül, mint amit eladnak, tehát valszínű nem az én csálé horgolt angyalkám hiányzik a kirakatból..úgy gondolom, más módon inkább tudom segíteni ezt az eseméynt. Ámen.

Azért nem tartom konstruktívnak a hozzászólásaidat itt, mert a topik célja az lenne, hogy beszélgessünk, vitatkozzunk olyan dolgokról, amikről érdemes, korrekt tájékoztatást adva az esetleges érdeklődőknek. Van számos ilyen téma, pl malena alább. A hozzászólásaidban te rendre kihagyod azokat a szempontokat, amelyek alapján bármilyen értelmes vitát lehetne folytatni, és olyan dolgokat állítasz be tényeknek, amiket itt már számtalanszor számosan cáfoltunk. Ne haragudj, de pusztán azért, hogy a te szemedben ne tartozzak a szektás waldorfosok közé, nem mondhatom a felvetéseidre, hogy igazad van, ha egszer tényleg nem úgy van a valóságban.(Pont azt szerettem volna egyébként megvílágítani az összes hozzászólásommal, hogy bizony én eléggé kilógok onnan is, mégis együtt tudok működni és nem szenvedek tőle egyáltalán, és ez a sima oviban is így van/volt, úgy látszik én nem bírok behódolni egyetlen rendszernek sem feltétel nélkül-biztos mert a saját egyszemélyes szektám fanatikus tagja vagyok)

Ebből következően igen káros a részvételed  a topikban. Mostantól kezdve ki fogok moderáltatni minden olyan hozzászólást tőled, ami hamis információt tartalmaz kijelentő módban. Kérdés, személyes vélemény persze nem tartozik ebbe  körbe.

Előzmény: AliceCsodaországban (4206)