jad Creative Commons License 2008.02.09 0 0 4210
naaa, hagyjátok már Alízt. Tényleg nem rosszindulatú, csak csökönyös, ha valamit a fejébe vett azt a Jóisten se igen űzi ki. (mindjárt jön egy modi és letilt, úgyhogy írok valami ONt is)

MÉgus meddig maardhat fenn egy ilyen rendszer, ha a többség arra pár (nevezzük szektásnak) szülőkre épít, akik valóban foylamatosan részt akarnak venni a gyerek életében?

szerintem elég sok "normál", nem szektás" szülő tiltakozna, ha rásütnéd, hogy NEM AKAR részt venni a gyereke életében (vagy nagyon idealista vagyok?)

Egyébként én ismerek elszállt Waldorfost, aki megsemmisiítő magasságból bír tekinteni a kevésbé hardcore-okra, de szerintem ez egyéniségbéli kérdés (régebben ugyanilyen elszántsággal képviselte ugyanis a hagyományosabb, kissé poroszos nevelési nézeteit), ilyennel eszmefüggetlenül lehet találkozni, csak elég kirívó, aztán hajlamosak az emberek az ilyenből általánosságokat levonni.

És valamilyen szinten igaza van Alíznak abban, hogy ha van egy közösség, akármilyen, mindig vannak olyanok, akik többet tesznek a közösbe, mint az átlag, vannak, akik csak "sordódnak az árral", vagy "lógnak", de szerintem ez sem eszemfüggő, az ősközösség óta így van. De nem hülyék az "aktívak" sem, ha nem tetszik valami, szólnak, és nem kényszeríti őket semmi, hogy "aktívan részt vegyenek a gyerekük életében".
Előzmény: AliceCsodaországban (4206)