Alice, ha én is megfeleleK (bár ha nem , azt fogom hinni, tényleg csak provokálsz itt):
1. babát én nem varrok mert nem tudok (meg utálok varrni)
évszakasztalt az óvónő csinálja , nem mi
2. havi egy szülőit kibírok, általában az éneklést is, bár ha nagyon szar kedvem van, inkább direkt lekésem, vagy nem énekelek és kész. Ha nem megyek szülőire, akkor van kint egy list , hogy kiket lehet megkérdezni arról, hogy miről volt szó.
3. Márton napra a gyerekek csinálnak az oviban egy lámpást, egy apuka felelős a túzrakásért, egyébként semmi dolgunk vele. Fél óra az egész, és nagyon szép. Mivel idén fújt is, fagyott is, a szokásos ligetes hely helyett az ovi udvarán volt az ünnep, az elég szélvédett. Ha nagyon esett volna, akkor bent ett volna, a tűzet valahogy másképp megoldották volna (mielőtt megkérdezed: nem, nem raktak volna tüzet az oviban).
4. Farasangi jelmezt egy délután megvarrtam, (pedig béna vagyok) fontos, hogy egyszerű legyen. a másik gyereknek is el fogok ennyit molyolni a jelmezével, pedig ő államis. Sőt ez a gyerekem is államiba járt két évig és ott is elmatattam ezzel, mert nem bírom a kölcsönzős cuccokat. (De egyébként volt olyan is farsangon, és nem kellett a gyereknek lvenni!!!) Tavaly szülős farsang volt, 4 darab jelmezt készítettünk, és nagyon jó volt. Ez nem teher, ez élvezet! És minimál idő. Mondjuk kihagyom a Nők Lapját meg a Lakáskultúrát egszer és már meg is van a jelmez :-))
5. Teremdíszítésen két órát töltöttem (mivel én nem készítek bazárra dolgokat, nem varrok babát, horgolok csillagot, nem is nagyon sütök sütit, megpróbálok más fronton segíteni, pl mivel kocsim van, és szeretek vezetni-átpakolásnál segítek, vagy az ilyen takarítós, feldíszítős dolgokban segítek..) Mire párom is befutott meló után, már szinte minden kész volt.
6. Kaját talán ha három kell vinni, abból egyik a gyerek szülinapja. Ennyi még a sima oviban is van. De nincs pl télapó, meg húsvéti csomag, óvónő névnap, karácsonyi ajándék az óvónőknek, satöbbi (nem mintha sajnálnám tőlük, de itt egyszerűen nincs. Szóval ugyanott vagyunk)
7. Félévente egyszer takarítok és egyszer mosok. (Bár most elhoztam pár szőnyeget soron kívül, mert koszosak voltak, mivel mosógépem is van, helyem is száradni, meg szünet is van, tehát ráérős a dolog, akkor meg miért ne mossam ki?!)
Egyéb barkácsolás mindenkinek hajlam, kedev, ideje szerint. Ha nincs jelentkező, akkor szülőin felmerül, hogy na akkor most mi van? Marad leszakadva a WC-deszka?!
Ezek nem problémák. Számomra természetes a részvétel, mert nem csak kötelezettségekkel, hanem jogokkal is jár.. Ezt a másik oviból hiányolom, ott is szívesen ásnék homokozót, ha ettől gyakrabban kivinnék őket..
Olyan jó lenne, ha te meg meghallanád a a véleményeddel ellentétes érveket is!