Malena te hülye vagy már megbocsáss. És kicsit nézz már magadba könyörgöm, én nem sértegettem a waldorfot, mindig is azt mondtam, hogy ez nem való mindenkinek, és főleg nem való olyanoknak, akik csak annyit látnak, hogy jaj de jó kis laza ovi meg suli ez, itt az én teljesítménytől irtózó lánykám/fiúcskám milyen jól fogja érezni magát! Mert a waldorf ovoda-iskola igenis arra a szemléletre épül, hogy a szülők aktíyvan folyamatosan részt vesznek az oktatásban és az ovi, iskola életében is, ők takarítanak, ők csinálják az évszakasztalokat, ők csinálják a vásárra a babákat, ők csinálják az ünnepeket stb. Namármost ha van egy waldorf osztályban mondjuk 4 olyan szülő aki tökéletesen tisztában van ezzel, viszont van 16 aki ugyan állítja, hogy tudja, de nem veszi komolyan, mert mondjuk erre még ideje se lenne, akkor ez a dolog nemigen működik! Mert a waldorf nem ez.
Ha lenne mondjuk egy olyan általános iskola-gimnázioum kombináció mint a finneknél, amiről vekerdy is írt, hogy 6+3+3, azaza az elemi (alsótagozat) 6 év nyugiban, lassan alaposan haladva az alapismeretekkel, aztán 3 év jobban elmélyülés a szaktárgyakban, aztán 3 év ahol már mindenki a maga által preferált szaktárgyakat veszi alaposabban, a többiből meg csak annyit amennyit muzsáj, és mindezek mellett nagy gondot fordítanának a táncra, a képzőművészetekre, a zenére, és a kézügyességet igényló tárgyakra, akkor nem is gondolkodnék, hoyg hová irassam a gyerekeimet (ha még olyan korban lennének), vagy hogy mire beszéljem rá a lányomat, hogy az unokámnak ez kell és nem más... sőt, azt szeretném, ha a waldorf tanterv általános lenne, a steiner féle csócsamócsa nélkül ÁLTALÁNOSAN BEVEZETVE.
Te meg florg vagytok számomra a waldorf élő ellenérve, és annak igazolása, hogy ez egy szektai.