Shiro Creative Commons License 2008.02.08 0 0 1199
Ha inzulinra akarják rakni ne ellenkezzen. A vénás vérvétel sokkal pontosabb értéket ad, mint a kézi, ujjbegyből vett. Az inzulin sem katasztrófa. Én a terhesség végére napi 80 egységet szúrtam (ez a normál cukorbetegek max. egységének kétszerese) és a terhesség után teljesen megszűnt.

A vérnyomásnál létezik egy ú.n. fehérköpenyes magas vérnyomás. Ez azt jelenti, hogy ha orvos/nővér méri, akkor mindig magasabb lesz. Én is így vagyok ezzel. Ezt úgy lehet a leginkább megoldani, hogy mikor legközelebb megy, akkor vigye a saját mérőtöket is. Megmérik neki az ottanival, majd megméri a sajátjával, így meg lehet állapítani, hogy mennyire tér el az otthoni a kórházitól. (valószínűleg +/- 10) ez nem katasztrófa. Ezután nyugodtan mondhatja, hogy ő rendszeresen méri otthon, ahol reggel X, délben Y, este Z a vérnyomása. Így az orvosa is el fogja fogadni.

Vezessen egy füzetet, amiben hetente egy teljes napi étkezések után vércukorértékeit beírja és minden nap vagy majdnem minden nap, amikor csak lehetősége van rá a vérnyomás értékeket is. Ezt szokták szeretni az orvosok, mert látják, hogy emelkedik-e akár az egyik, akár a másik.

Üdv.: S.
Előzmény: fakos (1198)