AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.02.08 0 0 660
De ha találsz egy igazán értő orvost, az már fél gyógyulás. És pontosan tudom, hogy mit is jelent az arcüreg átmosás, manojoe-nak legalább 20-szor mívelték ezt élete első 6 évében. Aztán találtunk mi is egy gyerekgégészt, aki végre talált gyógyszeres megoldást rá. Tudod 30 éve is voltak jó orvosok, akik az adott kor gyógymódjai között is megtalálták a kíméletesebbet.

Más: mit szóltok a mai csodás időjáráshoz? Jaj de jó volt... elmentem Ivánért az oviba, aztán mielőtt hazajöttünk, csináltunk egy jó nagy sétát a környéken, ő diktálta az iramot és ő mondta meg merre menjünk, mutattam neki a rügyeket meg hasonlókat, meg a tavasz első jeleit stb. Nagyon fogékony egyébként a természetre, imádja a különféle bogyókat, terméseket, virágokat, megkülönböztetei a különféle madárhangokat stb. És minden délutáni alvás előtt az ERDŐ-ről kell mesélnem neki, ez egy képzeletbeli erdő, de tulajdonképpen az az "erdő" ami a kertünk végében kezdődik, és ott mindig mindenféle csudálatos dolog történik. Ebben a kerettörténetben meséltem el neki, hogy a sünök hogyan alszanak téli álmot, és hogy a kis súlyú süniket össze kell szedni októberben és meleg helyen átteleltetni, mert nincsen elég zsírtartalékuk arra, hogy tavasszal fel is ébredjenek, meg hogy a lepkék először hernyók, aztán bebeázodódnak, és hosszú alvás után csodás pillangó jön ki a bábból (nem ilyen kifejezéseket hazsnálok egyébként), újabban meg folytatásokban (zanzásítva, egyszerűen) mesélem neki a Dzsungel könyvét Baluval, Kával, Bagirával, Hátival, Akelával farkas Apóval farkas Anyóval és természetsesen a gonosz Sir Kánnal... kiváncsi vagyok mennyi marad meg benne ezekből.
Előzmény: Szilva2 (653)