Látom mindig téma a fém + papír, nem papír kérdés. Némi adalékkal szolgálnék, úgyis innen van az ötlet: az én fémem a Rossmannból van, vagyis kínai. Sütés után félreteszem kicsit, pár óra múlva kitörlöm konyhai papírtörlővel és elteszem. Kb. 2 éves, legalább havonta egyszer használom, számolhatjuk mondjuk hogy 30-szor sütöttem benne, és teljesen olyan, mintha most hoztam volna el a boltból.
Általában gyümölcsöseket sütök, sokszor púposra rakom, hogy beleférjen az anyag, szóval éri a tepsit a tészta is, a gyümölcs is. Bármit ki tudok törölni néhány mozdulattal, egyetlen folt sincs rajt. Sütöttem benne brióst, azt persze papír nélkül, ott még kevesebb takarítani való maradt benne sütés után.
Már egy ideje a mini szilikonomat (az olasz, nem jut eszembe a márkája, de nagyon jó és marha drága volt) sem mosogatom el, mert azon meg mosogatás után valami fehér bevonat (mint mondjuk a vízkő) lett száradás után, mintha mosószer maradék lenne rajt. Nagyon nem tetszett, már azt is csak kitörlöm.
Szóval szerintem ne mosogassátok...