zabfaló
2008.02.06
|
|
0 0
368
|
Lehet, majd jobban megnézem. A tejcukor emésztésére való enzim termelése egyes embereknél valóban leáll, inkább úgy 4 éves koruk körül,(összefügg az ősi elválasztás idejével) utána nem tudják a tejcukrot emészteni. Ettől még holtig élnek, csak elég sok hasmenésük és eféle kellemetlen tünetük lesz. Nyilván, olyan népek ők, ahol a fejősállat tartás és tejgazdaság nem jellemző évezredek óta sem, mert különben kiszelektálódtak volna ezeknek az ősei, akik nem birják a tejcukrot. Főleg a dél-kínai, japán, vietnami, thai lakosság között lehet tejcukor-érzékenyeket találni Ázsiában, a mongol, közép-ázsiai, török között meg kevésbé. Amennyiben a tejben lévő cukrot vmivel elbontják, akkor már veszélytelen az előbbieknek is a fogyasztása. |
Előzmény: ouzo (366)
|
|