zsuri Creative Commons License 2008.02.05 0 0 1459
Celtis,

ha az LG a számodra megfelelö, akkor miért ne vennéd azt 50e forinttal olcsóbban, illetve miért adnál ki a Panasonicért 50-el többet, ha számodra nem látszik / nem lényeges a különbség? Ez teljesen jogos. Egyébként a Panasonic TH42PV70 is kommersz kategória, nem?

Én végignéztem a jelenleg elérhetö plazma kínálatot a 200-300e kategóriában, és összességében arra jutottam, hogy bár kicsit drágább, de mindent figyelembe véve a Panasonic jelenti a legkevesebb kompromisszumot. Olvastam róla vagy 3-4 tesztet, szinte semmilyen negatívum nem hangzott el, pozitívum annál több. Ez is egy kicsit növeli a vásárlás "biztonságát" (ha már egyszer nálunk nem lehet olyat csinálni, mint tölünk nyugatabbra, hogy hazaviszed és ha nem tetszik, akkor x napon belül visszaviheted), és emiatt rászánok kicsit többet. Ezt a saját vizsgálódásaim is megerösítik: a többinél mindegyiknél találtam vmi számomra kirívóan zavarót (persze ez nem azt jelenti, hogy ha hozzámvágnák, akkor ne tudnék élni velük)

Egyébként szerintem ebben a kategóriában már önmagában az egy nagy kompromisszum, hogy a plazma vélt vagy tényleges jobb képe miatt az ember bevállalja az 1024x768-as 4/3-as felbontást, miközben a kijelzö aránya 16/9. Ezek után szinte minden képarányra valamiféle átskálázás kell, hogy a képgeometria rendben legyen. Ezek után fokozottan értékelem, hogy a Panasonic képével kapcsolatban kifejezetten kiemelik, hogy minden jeltípusra nagyon éles.
Előzmény: Celtis (1411)