Zitka Creative Commons License 2008.02.04 0 0 1689

Köszi, jó a cikk.

Most hirtelenjében csak erre reagálnék:

 

De miért van az, hogy amihez meglennének az összetevők, annak a beszerzését sem képesek megoldani az éttermesek? Úgy tudom, Kecskemét környékén remek szárnyasokat, csirkét, kacsát, libát nevelnek, igaz, 20-40 százalékkal drágábban, mint máshol. Nem tudom, hányan rendelnek a termelőtől.

 

Nem igazán szoktam hajnalonta piacra járni :-), de szívesen megkukkolnám valamelyik jobb piacot, hogy hány éttermes/szakács válogatja ott különös műgonddal a zöldséget, húsokat, stb. stb. - ahogy ezt elég sok külföldi gasztronómiai sorozatban látjuk...

 

Ezzel szemben a szokásos hétvégi (általában péntek délutáni) nagybevásárlásaim alkalmával elég sok - feltehetően vendéglátós vállalkozót - látok, akik kocsijukat telepakolva viszik a 399/kg akciós áron kínált zsíros mócsingot sertés darálthúst. :-(

Kár, hogy nem lehet beazonosítani őket, csak hogy véletlenül se tévedjek az éttermükbe. :-S

Előzmény: nemisbéka (1688)